25.11.2011. / 11:55

Autor: Hina

Putinova stranka gubi mandate

Agencija smatra da ruski glasači doživljavaju Putinovu stranku, koju formalno predvodi predsjednik Dmitrij Medvedev, kao dominantnu ali bez jasne politike

Vladajuća stranka ruskog premijera Vladimira Putina na predstojećim parlamentarnim izborima 4. prosinca neće zadržati sadašnju uvjerljivu većinu u donjem domu, pokazuje najnovije istraživanje javnog mišljenja objavljeno u petak.

Na temelju istraživanja neovisne agencije Levade Putinova Jedinstvena Rusija osvojit će 252 ili 253 mjesta u donjem domu parlamenta koji broji ukupno 450 zastupnika, što je manje od 315 zastupnika koliko ih ima sada.

Agencija smatra da ruski glasači doživljavaju Putinovu stranku, koju formalno predvodi predsjednik Dmitrij Medvedev, kao dominantnu ali bez jasne politike.

"Jedinstvena Rusija vodi blijedu predizbornu kampanju", kazao je direktor agencije Lev Gudkov na konferenciji za novinare u Moskvi. "Zapravo i nema neki program", dodao je.

Putin koji će prema očekivanjima pobijediti u ožujku na predsjedničkim izborima naznačio je da bi nezadovoljavajući rezultati na parlamentarnim izborima doveli u pitanje mandat Medvedeva za sastav vlade.

Levada procjenjuje da će Komunistička partija biti druga na parlamentarnim izborima s oko 94 zastupnička mandata, nakon toga Liberalno- demokratska stranka Rusije (LDPR) s 59 mandata dok Pravedna Rusija osvaja 44 zastupnička mjesta.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika