25.11.2011. / 12:26

Autor: Nacional.hr

'HDZ nema šanse na ovim izborima'

"Drugo, želim dati svoj obol u stvaranju europske Hrvatske, kao što sam od Zagreba učinio europsku metropolu", izjavio je Bandić

Milan Bandić Milan Bandić Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić usprkos lošim rezultatima anketa vjeruje u uspjeh na izborima za Hrvatski sabor, izvještava Večernji list.

Kaže kako je u parlamentu voljan podržati svaki dobar prijedlog Milanovićeve vlade. Najavljuje kako će svoju stolicu u Saboru prepustit Pavlu Kaliniću jer želi do kraja odraditi gradonačelnički mandat.

Smatra kako Hrvatsku spašava samo rad i kako na 'političkoj sceni nema nikog tko zna raditi bolje od njega'.

"Hrvatska je u dubokoj krizi. Prije svega krizi rada, zajedništva i morala. Hrvatskoj je potreban čovjek koji je spreman zasukati rukave i izvući zemlju iz krize. Sve što znam u životu je raditi, gaziti po blatu i rješavati ljudske probleme. To sam dokazao u 11 i pol godina u Zagrebu. Trenutačno ne vidim nikoga na političkoj sceni koji to zna raditi bolje od mene. To je razlog zbog kojeg sam se kandidirao. Drugo, želim dati svoj obol u stvaranju europske Hrvatske, kao što sam od Zagreba učinio europsku metropolu", izjavio je Bandić.

Na novinarsko pitanje može li Kukuriku koalicija računati na njega bio je jasan. "Klub zastupnika neovisne liste Milana Bandića u Saboru će funkcionirati po principu predlaganja projekata. Svaki prijedlog koji bude na korist hrvatskom radniku, umirovljeniku, nezaposlenima i gladnima dobit će našu podršku. Oni koji budu predlagali kako vratiti dostojanstvo radniku, umirovljeniku, perspektivu mladima, imat će moju podršku, imat će podršku zastupnika s moje liste", odgovorio je zagrebački gradonačelnik.

Poslijeizborna koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir. "Ja mislim da će razlika biti tolika u korist alternative da je to pitanje deplasirano", rekao je Milan Bandić.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika