25.11.2011. / 15:42

Autor: Martina Čizmić

Zabrinutost Pariza i Berlina

'Ako padne Italija, pada i euro'

"Italija se suočava sa teškim izazovom. Osim fiskalne konsolidacije, potrebne su i ozbiljne mjere za ponovno pokretanje gospodarskog rasta i osiguranje osicjalne pravednosti", rekao je nakon sastanka Rehn.

Italija je postala ključna za opstanak eurozoneItalija je postala ključna za opstanak eurozoneSastanak talijanskog premijera Marija Montija sa francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyem i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel mogao bi se u nadolazećim danim pokazati značajnijim no što se trenutno čini.

U priopćenju iz Montijevog ureda objavljenom danas, navodi se kako je Rim dobio puno povjerenje Pariza i Berlina jer su "svjesni da bi slom Italije neizbježno doveo do sloma eura, što bi uzrokovalo zastoj u procesima europske integracije sa nesagledivim posljedicama".

Monti se tijekom dana sastao sa europskim povjerenikom za gospodarstvo Ollijem Rehnom, s kojim je raspravljao o osnovanosti talijanskih mjera za borbu protiv krize.

"Italija se suočava sa teškim izazovom. Osim fiskalne konsolidacije, potrebne su i ozbiljne mjere za ponovno pokretanje gospodarskog rasta i osiguranje socijalne pravednosti", rekao je nakon sastanka Rehn.

Dodao je kako je jedino rješenje za smanjenje talijanske ranjivosti, smanjenje javnog duga, ali i provedba strukturnih reformi kako bi se potaknuo rast.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 25.11.11. 16:14

Zar je neće ona masončina spasiti???!!?? Šitite dezinformacije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika