25.11.2011. / 15:50

Autor: Hina

'Ne možemo surađivati s HDZ-om, nemamo ogranak u Remetincu'

Predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar danas je na susretu s biračima kod karlovačke tržnice rekao kako su Laburisti treća politička snaga u Hrvatskoj te da očekuje u svakoj izbornoj jedinici po jedan mandat, a ima jedinica, rekao je, gdje postoje šanse i za drugi.

Dragutin LesarDragutin LesarPredsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar danas je na susretu s biračima kod karlovačke tržnice rekao kako su Laburisti treća politička snaga u Hrvatskoj te da očekuje u svakoj izbornoj jedinici po jedan mandat, a ima jedinica, rekao je, gdje postoje šanse i za drugi.

"Ljudi su počeli misliti svojom glavom i otrgnuli se od demagoškog pristupa da u Hrvatskoj osim SDP-a i HDZ-a nema nikog drugog", rekao je Lesar, istaknuvši da je glavni cilj djelovanja u narednom sazivu parlamenta „stalno zastupanje interesa onih koji žive od svog rada“. Glas za „Hrvatske laburiste - stranku rada“ je glas za rad, poštenje, istinu, znanje i društvenu pravednost, poručio je.

Na pitanje o mogućoj postizbornoj suradnji, ponovio je da laburisti nakon opetovanih izjava "direktora Kukuriku koalicije Radimira Čačića" da će ako im ustreba za saborsku većinu u pomoć pozvati manjinske zastupnike, ne računaju više na suradnju s Kukuriku koalicijom. "Neka odrade svoj posao bez nas, a mi ćemo interese svojih birača, vidjet ćete, dobro zastupati i iz oporbe. U oporbi se može puno toga učiniti, jer nije samo vlast ta koja utječe na stavove javnosti i procese u društvu", kazao je Lesar. A za suradnju s HDZ-om, dodao je, „nemamo tehničke pretpostavke, jer nemamo ogranak u Remetincu“.

Uz parolu „nismo isti, mi smo laburisti“, prvi na listi VII. izborne jedinice Nikola Vuljanić poručio je biračima da će laburisti politiku odvesti na pravi put, pa tako gubitak posla neće moći biti samo problem pojedinca, već problem društva, vlasti, poslodavaca i sindikata zajedno, a socijalna država mora postići dostupnost zaposlenja za sve svoje radno sposobne građane.

Govoreći o fiskalnoj politici i novim zadaćama porezne uprave, Vuljanić je kazao da laburisti nisu za poreze na imovinu, ali za porez na financijske transakcije jesu. Dodaje dalje da će se „uzimati i postati državnom imovinom sve što je stečeno bez plačanja poreza, dakle sve što je nezakonito stečeno“.

Kampanja za cijelu Hrvatsku stajat će Laburiste 800.000 kuna.

Vezane vijesti

Pad podrške SDP-u

Pad podrške SDP-u

Redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj agencije Promocije plus pokazalo je kako je nastavljen pad podrške SDP-u, dok je s… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 25.11.11. 16:14

zato mozete sa sdpeom i hnsom jer imate ogranke u udbi, to je danas vise na cijeni i moci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika