25.11.2011. / 15:52

Autor: Hina

Hitlerova posteljina na dražbi

Dva komada personalizirane posteljine Adolfa Hitlera, s kukastim križevima i inicijalima nacističkog vođe, trebala bi biti prodana na dražbi u Bristolu sljedećeg tjedna, a očekuje se da će postići cijenu do tri tisuće funta.

Adolf HitlerAdolf HitlerDva komada personalizirane posteljine Adolfa Hitlera, s kukastim križevima i inicijalima nacističkog vođe, trebala bi biti prodana na dražbi u Bristolu sljedećeg tjedna, a očekuje se da će postići cijenu do tri tisuće funta.

Bijela plahta i jastučnica s izvezenim orlom i kukastim križem, te inicijalima AH, bit će ponuđeni na dražbi u Bristolu sljedećeg utorka.

"Vrlo se rijetko pronađu dijelovi Hitlerove posteljine s izvezenim inicijalima", kazao je stručnjak aukcijske kuće Malcolm Claridge.

"Nakon što su Adolf Hitler i Eva Braun počini samoubojstvo 1945., njegova domaćica Anni Winter spremila je sve njegove osobne stvari iz stana kako ne bi bile pokradene", rekao je Claridge dodajući da se posljednjih godina pojavljuju stvari koje su pripadale Hitleru.

Vezane vijesti

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Ratni psihoprofil: Hitler je razvio "mesijanski kompleks"

Adolf Hitler razvio je "mesijanski kompleks" tijekom Drugog svjetskog rata, navodi se u nedavno otkrivenom psihoprofilu njemačkog nacističkog vođe… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika