25.11.2011. / 19:32

Autor: Nacional.hr

Tjedan dana do kraja

Promašene kampanje

Šef SDP-a Zoran Milanović ima potporu 48 posto birača, što je ujedno najveća potpora u posljednjih šest mjeseci. S druge strane, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor uživa potporu tek 23 posto birača

Zoran Milanović i Jadranka Kosor (Foto: Željko Hladika/PIXSELL)Zoran Milanović i Jadranka Kosor (Foto: Željko Hladika/PIXSELL)Preostalo je još tjedan dana predizborne kampanje tijekom kojih će sve stranke i nezavisne liste pokušati uvjeriti birače kako su upravo oni najbolji izbor za Hrvatsku.

No, iako kampanja službeno traje nešto gotovo dva tjedna, a neslužbeno puno više, istraživanje javnog mnijenja koje provodi agencija Ipsos Puls pokazuje kako svi ti silni promotivni spotovi i nastupi i nisu imali nekog utjecaja na građane.

Kako javlja Dnevnik.hr, Kukuriku koalicija i dalje ima potporu 37,5 posto birača, dok je HDZ i dalje na 19 posto. Hrvatski laburisti drže se na 6,6 posto, dok primjerice Ljubo Jurčić sa Blokom umirovljenika i PGS ne bi u ovom trenutku prešao izborni prag jer ima podršku 4,4 posto građana. HSLS podržava 2,8 posto birača, a HSS i HDSSB 2,7 posto.

Šef SDP-a Zoran Milanović ima potporu 48 posto birača, što je ujedno najveća potpora u posljednjih šest mjeseci. S druge strane, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor uživa potporu tek 23 posto birača.

Pesimistične najave iz eurozone, ali i ne baš najbolji gospodarski pokazatelji trećeg kvartala oslikavaju i pesimizam građana Hrvatske. Tako čak 83 posto Hrvata smatra da država ide u lošem smjeru. No, iakoje pesimizam osjetan među biračima, povećava se broj pristalica ulaska u Europsku uniju. Tako je zabilježen trend rasta potpore ulasku koji sad iznosi 61 posto.

Vezane vijesti

Porezne krtice & partijske krtice

Porezne krtice & partijske krtice

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je sinoć u Bjelovaru da se o novom vođi HDZ-a neće odlučivati na temelju dojma koji u javnosti ostavljaju… Više

Komentari

registracija
25/11/11

jzadra17, 25.11.11. 23:07

Ne treba biračima solit pamet kako žive i tko je kriv za pljačku.Hypo,Ina,Crni fondovi,Pliva itd,da je taj silni opljačkani novac uložen u investicije gdje bi nam bio kraj.


registracija
11/1/10

fluid, 25.11.11. 23:09

Nebude li kumica,mali bravar i mali ribar bili oni na koje će se odmah primjeniti programi nove vlasti,ma tko bio,od napretka kao ni poboljšanja za Hrvatsku nema ništa.Nakon izbora će ubrzo usljediti reakcija naroda koja se neće zadovoljiti samo demonstracijama.Hrvatski narod nema alternativu i tko to zanemari,neće dugo.


registracija
30/11/10

jato, 26.11.11. 10:06

Bez obzira tko pobjedi Hrvatsku čekaju novi izbori.
Dajem maksimalno 2 godine novoj vladi


registracija
31/1/10

STTony, 26.11.11. 12:42

jato, obzirom da će se u roku maksimalno godinu dana nakon izgora Kra-De-Ze raspasti na 3-5 manjih i beznačajnih stranaka koje neće imati nikakav značajan utjecaj na politiku, nemam ništa protiv novih izbora za 2 godine iako mislim da se to neće dogoditi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika