26.11.2011. / 13:51

Autor: Hina , Nacional.hr

Policijski rad kao dio predizbornih kalkulacija

Josipović je napomenuo da je pitanje kaznenog progona, odnosno podizanje ili nepodizanje optužnica te odbacivanje ili neodbacivanje prijava, isključivo u domeni pravosudnih tijela - DORH-a a ako postupak krene u višu fazu, u rukama sudova

Komentirajući jučerašnje odbacivanje kaznene prijave u slučaju riječka tržnica, predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas nakon kave s građanima u svom Uredu kako će se svim svojim snagama boriti da dođe vrijeme kada policijski i pravosudni rad neće biti dio predizbornih i bilo kakvih drugih kalkulacija.

"Nikada se nisam upuštao u ocjenjivanje je li netko kriv ili ne, da li nekoga poimence treba ili ne treba goniti. Naravno da prozivanje bilo koga, posebno kada je riječ možda i o manipulaciji u predizborne svrhe, nije dobro", kazao je predsjednik odgovarajući na novinarsko pitanje treba li se predsjednica Vlade Jadranka Kosor nakon što je osječko županijsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu ispričati Vojku Obersnelu i drugima iz te prijave.

Josipović je napomenuo da je pitanje kaznenog progona, odnosno podizanje ili nepodizanje optužnica te odbacivanje ili neodbacivanje prijava, isključivo u domeni pravosudnih tijela - DORH-a a ako postupak krene u višu fazu, u rukama sudova.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 26.11.11. 16:20

CRVENA KRPA se oglasila s druzenja na kavi s gradjanima ( neokomunisticka metoda pokazivanja pravDe i jednakosti= prasina u oci gradjanima, novim crvenim robovima)
Krpa se ne upusta u procesuiranje osim komunistickih zlocinaca i cetnika. Njegova PraDa.


registracija
11/1/10

fluid, 27.11.11. 21:16

Ovo je policijsko ubijanje demokracije.Isto kao i sve policijske profesionalnosti i morala


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika