26.11.2011. / 18:01

Autor: Hina , Nacional.hr

Osuda Barrosovog prijedloga

Njemačka oštri retoriku

"Smatram nedgovornim što gospodin Barroso ponovno otvara ovu raspravu o obveznicama eurozone", rekao je Roesler snažnijim riječima od onih kancelarke Angele Merkel koja je prijedlog nazvala "kranje neprikladnim"

ArhivaArhivaNjemački vicekancelr Philipp Roesler u subotu je ocijenio "neodgovornim" prošlotjedni prijedlog Europske komisije za izdavanje zajedničkih obveznica i najavio da Njemačka neće popustiti u svom odbijanju obveznica eurozone.

Roesler, koji je i ministar gospodarstva, u razgovoru za berlinski InfoRadio rekao je da je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso prošlog tjedna pogriješio kada je rekao da bi obveznice eurozone mogle biti izdane kada se uvedu novi zakoni koji će osigurati da proračuni zemalja eurozone ne krše pravila Europske unije.

"Smatram nedgovornim što gospodin Barroso ponovno otvara ovu raspravu o obveznicama eurozone", rekao je Roesler snažnijim riječima od onih kancelarke Angele Merkel koja je prijedlog nazvala "kranje neprikladnim".

Roesler, čelnik Slobodnih demokrata (FDP), manjeg koalicijskog partnera kancelarkinih konzervativaca, rekao je da bi zajedničke obveznice bile pogrešne i za Njemčaku i za Europu jer bi smanjile pritisak na zadužene zemlje da smanje svoje defcitie.

"To bi bilo pogrešno za Njemačku, što ne mora nužno zanimati Barrosa. No bilo bi pogrešno i za Europu jer bi dug onda bio kolektiviziran. Pritisak na prezadužene zemlje da konsolidiraju svoje proračune odmah bi nestao. Drugim riječima, to bi zapravo blokiralo put prema stvaranju "unije stabilnosti"", rekao je njemački ministar gospodarstva i vicekancelar Philipp Roesler.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 26.11.11. 19:51

Potpuno ispravna odluka Berlina.Zar im nije dovoljno,neradnicima,sto im Njemacka daje milijarde,za njihov ne zaradjeni luksuzni standard.Dosta je vise sisanja onih koji rade i stede.Dosta je vise takvog zivota kao ovog u drzavi HDZ-a.Sacica zivi odlicno bez rada,na kredit.


registracija
11/1/10

fluid, 26.11.11. 22:27

Osnove kapitalizma i kapitala su širenje.Bez širenja nema mu opstanka.Propadne li njemačko evropsko okruženje,a ni svijet ne stoji baš sjajno,neznam kako i kuda će se njemački kapital širiti?Dakle i njemačkom kapitalu slijedi urušavanje.Hiperproizvodnja a nema se kome prodati.Njemačka disciplina,politika,dosljednost socijalne politike i svašta još dobroga,je apsolutno nedostatno u svim državama(naročito na Balkanu).No to je problem druge vrste.Izmakne li se sada najjača država na svijetu od ovog problema,uskoro im slijedi isti problem.Šta će ti milijun Mercedesa i BMW-a ako to nema tko platiti?A nakon zasićenja proizvodima,slijede otkazi i efekat bumeranga.


registracija
20/3/11

Riba, 26.11.11. 22:43

Ovo treba pogledati na Youtube. To nece nikada prikazati na nasoj TV
http://www.youtube.com/watch?v=YI31CWsjX9U&feature=share


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika