26.11.2011. / 18:25

Autor: Hina , Nacional.hr

'Drastični rezovi' služe za plašenje javnosti

Predsjednik kaže kako Hrvatska nije izolirani otok, a pitanje krize u Eurozoni nije samo pitanje eura ili situacije u jednoj od zemalja već je riječ o globalnoj svjetskoj krizi koja se refelektira i na Hrvatsku

photo: Petar Glebov/PIXSELL (arhiva)photo: Petar Glebov/PIXSELL (arhiva)Predsjednik države Ivo Josipović očekuje da će nova hrvatska vlada, s obzirom na krizu u Eurozoni koja se odražava i na Hrvatsku, liberalizirati uvjete za investicije te ukloniti sve birokratske forme koje danas sputavaju otvaranje novoga investicijskog ciklusa.

Predsjednik kaže kako Hrvatska nije izolirani otok, a pitanje krize u Eurozoni nije samo pitanje eura ili situacije u jednoj od zemalja već je riječ o globalnoj svjetskoj krizi koja se refelektira i na Hrvatsku.

Ipak, veruje da Hrvatska ima dovoljno snage i znanja da u okviru globalnih kretanja nađe svoje mjesto i postupno izađe iz krize.

Upitan jesu li za to potrebni drastični rezovi, odgovara kako je to izraz kojim se često plaši javnost.

"Ja bih rekao - bit će rezova koji su nužni i potrebni. Ja sam bio na jedom rezu. Taj rez mi je možda bio bolan ali mi je donio dobro. Siguran sam da će samo takvi rezovi koji donose dobro biti i u hrvatskom gospodarsku i politici", odgovorio je predsjednik koji je prije nekoliko dana operirao koljeno i osjeća se dobro.

Upitan o tvrdnjama nekih medija da Ured predsjednika sudjeluje u sprečavanju istrage u slučaju Kamenskog, Josipović je rekao da je bio prvi koji je, posjetivši tu tvrtku, javno zatražio da se provede istraga te da je njegov posjet radnicama, koje su tada prosvjedovale, bio otponac koji je pokrenuo istragu.

Sve takve tvrdnje ocijenio je propagandom i zlouporabom policijskog i pravosudnog rada u predizborne i političke svrhe.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 27.11.11. 13:18

Bilo bi itekako poželjno da se netko mjerodavan,konačno izjasni o Kamenskom.Da li se provodi istraga,tko je vodi i dokle se došlo.Nadalje je najbitnija činjenica kako je Kamensko "pretvoreno"po postojećim zakonima u Hrvatskoj.Dakle Zakonito.Sasvim je dugo pitanje te zakonitosti koja je od početka apsolutno kriminalna i neupitno krivo i moralno neprihvatljiva.U cjelosti a ne samo Kamensko.I šta sada sa tim?Ako je zakonito tada nije moguće ispravljanje nečega što je zakonito.A ako je nemoralno i nepravedno,kako tada razdvojiti te dvije apsurdne situacije?Zakon je zakon.Retroaktivno nemože djelovati.Po tome će svi nemoralci u pretvorbi,pa tako i u slučaju Kamensko,dobiti svoja prava i nemoralno stečeno ,u svoje vlasništvo.Tu pamet staje i nema pravednog rješenja ni za koga u Hrvatskoj.Od 90.-ih godina do danas.A ni u budućnosti.Otimačina se nastavlja jer postojeći zakoni niti su ukinuti niti su promjenjeni.


registracija
9/8/09

vinko12, 27.11.11. 17:19

je,je , Crvena krpa sve zna, bas si izrekao pravu mudrost, a gdje si bio prije kada su tvoji boljsevici demonstrirali. Onda si imao drugu pricu. Blebetas kao i lopina mesic.
Predizborni Shit nagrada ti jedino pristaje uz predizbornu rabotu


registracija
16/2/11

pro, 27.11.11. 17:49

Hrvatska je potpuno opljačkana i kolonizirana. Već odavno su otuđena naša zajednička materijalna bogatstva, pa nam sada kradu i našu najudaljeniju budućnost. A najvrijednija bogatstva budućnosti su sadašnje ideje, informacije i vijesti koje će jednoga dana – u budućnosti – biti stvarnost i identitet.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika