26.11.2011. / 18:46

Autor: Totalsport

Newcastle ukrao bod s Old Trafforda

Unatoč tome su zadnjih tjedana ipak pobjeđivali, uglavnom s minimalnih 1-0, ovog su tjedna odigrali dva remija koja su ih prilično sputala u dva bitna natjecanja

ArhivaArhivaU engleskom Premiershipu je u subotu odigrana glavnina utakmica 13. kola, a branitelji naslova, igrači Manchester Uniteda, nastavljaju s neuvjerljivim igrama...

Unatoč tome su zadnjih tjedana ipak pobjeđivali, uglavnom s minimalnih 1-0, ovog su tjedna odigrali dva remija koja su ih prilično sputala u dva bitna natjecanja. Prvo je Benfica ukrala bod s Old Trafforda (2-2) u utakmici Lige prvaka, a ove je subote i Newcastle izdržao odigravši 1-1. United je tako sada četiri boda ispod vodećeg Cityja, s tim da City može još povećati prednost ukoliko u nedjelju izvuče pozitivan rezultat kod Liverpoola.

Poveo je United protiv Newcastlea u 50. minuti preko Meksikanca Hernandeza (slučajno ga je udarila lopta dok je jedan gostujući obrambeni igrač pokušavao raščistiti situaciju ispred svojih vratiju), ali je u 64. Ba izjednačio precizno izvevši udarac s bijele točke. Do kraja ogleda je trajala invazija domaćih igrača na suparnička vrata, no u subotu je fantastičan ispred Newcastleove mreže bio nizozemski vratar Tim Krul koji je obranio nekoliko stopostotnih prilika domaćina. Kada, pak, Krul ne bi uspio obraniti onda je Young, kao što je bio slučaj u 86. minuti, pogodio stativu. Dao je Hernandez u 92. minuti i pogodak, ali je u tom momentu bio u minimalnom zaleđu.

Chelsea je napokon pronašao žrvtu. Svladali su na svom stadionu Wolverhampton s 3-0, a sve su obavili u prviih 45 minuta igre. Strijelci su bili Terry, Sturridge i Mata.

Tottenham, pak, nastavlja sa sjajnim rezultatima, pa su pobjedom kod West Bromwicha došli do devete pobjede u zadnjih deset utakmica Premiershipa. Bilo je 3-1 za Tottenham za kojeg nisu nastupili Rafael van der Vaart i Luka Modrić. Hrvatski nogometaš nije nastupio zbog lakše bolesti, ali i udarca u prsa koji je zadobio na posljednjem ogledu protiv Aston Ville. Niti Niko Kranjčar, niti Vedran Ćorluka također nisu bili u kadru Redkanppove momčadi, zbog ozljeda. Sve to nije smetalo Tottenham koji je okrenuo 0-1 u svoju pobjedu 3-1, a gol odluke je postigao Defoe devet minuta prije kraja. Prije toga je Adebayor zabio za Tottenham i to nakon što je promašio jedanaesterac nekoliko sekundi prije toga, a isti je igrač u 90. minuti i zaključio seriju pogodaka na ovoj utakmici.

Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić je odigrao svih 90 minuta za Bolton koji je i dalje loš, na 18. mjestu ljestvice. Izgubio je Bolton kao domaćin od Evertona 2-0, a glavni je krivac bio Wheater koji je već u 19. minuti pocrvenio zbog grubog nasrtaja. Everton je igrača više naplatio tijekom drugog dijela.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika