26.11.2011. / 18:49

Autor: Totalsport

Dortmunđani izbili na čelo

Pogocima poljskog napadača Roberta Lewandovskog i brazilskog stopera Santane domaća je momčad stigla do zaslužene pobjede nakon što je potpuno nadigrala gostujući sastav

ArhivaArhivaNogometaši Borussije u Dortmundu su pobijedili Schalke u 139. rurskom derbiju. Aktualni su prvaci slavili 2-0 pobjedu. Ivana Perišića nije bilo ni na klupi...

Pogocima poljskog napadača Roberta Lewandovskog i brazilskog stopera Santane domaća je momčad stigla do zaslužene pobjede nakon što je potpuno nadigrala gostujući sastav.

Trener prvaka Jürgen Klopp prilično je izmiješao momčad, a prvi je put u sezoni od prve minute zaigrao najbolji strijelac Dortmunđana kroz dvije prethodne sezone, Paragvajac Lucas Barrios.

Borussia je, ne računajući začuđujuće loše europske rezultate, momčad s uvjerljivo najboljom formom u Bundesligi. Pobijedili su sedam puta u posljednjih osam utakmica, tijekom kojih su skupili gotovo optimalna 22 boda. Izbili su, barem privremeno, prvi put ove sezone na čelo ljestvice.

U dvoboju najlošije domaće (Augsburg) i najlošije gostujuće (Wolfsburg) momčadi u Bundesligi Augsburg je pred svojim navijačima slavio 2-0 pobjedu, slavivši prvi put pred svojim navijačima otkako je ušao u 1. Bundesligu. Za goste je Mario Mandžukić odigrao svih 90 minuta, a Srđan Lakić ušao je u 73.

Prvi je nastup za Hoffenheim ove sezone i prvi nakon drugog travnja ove godine upisao 21-godišnji Hrvat Boris Vukčević. Ušao je mladi veznjak u igru domaće momčadi protiv Freiburga u 77. minuti. Završilo je 1-1. Senegalac Garra Dembele izjednačio je za goste u posljednjoj minuti.

Nürnberg je nakon osam utakmica bez pobjede napokon slavio u Bundesligi. Na svom su travnjaku Bavarci pobijedili Kaiserslautern 1-0.

U Berlinu su Hertha i Bayer iz Leverkusena odigrali 3-3. Vodili su domaći 2-0, gosti su zahvaljujući hat-tricku 23-godišnjega švicarskog reprezentativca Erena Derdiyoka preokrenuli na 3-2, da bi drugim pogotkom na utakmici Lassoga donio domaćima bod desetak minuta prije kraja.

Svih je devedeset minuta za domaće, s kapetanskom vrpcom oko ruke, odigrao Andre Mijatović.

Vezane vijesti

Borussia D. prodala Barriosa za 12 milijuna eura

Borussia D. prodala Barriosa za 12 milijuna eura

Lucas Barrios, 28-godišnji paragvajsko-argentinski napadač dortmundske Borussije, nakon tri pune sezone napušta redove bundesligaškog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika