26.11.2011. / 19:23

Autor: Totalsport

Valcer Red Bulla za kraj

Utrka za VN Brazila, završna (19.) u 2011. godini, na rasporedu je sutra od 17 sati po našem vremenu

ArhivaArhivaDva vozača Red Bull-Renaulta, Sebastian Vettel i Mark Webber, krenut će s prve dvije startne pozicije u sutrašnju utrku za VN Brazila u Interlagosu...

Petnaestom pole-pozicijom najmlađi dvostruki svjetski prvak, Sebastian Vettel, došao je do još jednog rekorda, te je sada vozač s najviše najboljih startnih pozicija u sezoni u povijesti ovog sporta ispred Nigela Mansella 1992. godine, koji je najbrži bio na 14 od 16 kvalifikacijskih treninga. Vettelu je ovo ukupno trideseta najbolja startna pozicija u karijeri čime je prestigao legendarnog Juana Manuela Fangija i sada drži šesto mjesto na povijesnoj ljestvici.

Ovim rezultatom je momčad Red Bulla došla do osamnaeste pole-pozicije u sezoni od devetnaest utrka, što je nevjerojatnih 94.74%. Kraj njega će u sutrašnju utrku startati njegov momčadski kolega Mark Webber koji je u posljednjim sekundama trećeg dijela kvalifikacija uspio sa drugog mjesta "izgurati" Jensona Buttona.

Treće i četvrto mjesto zauzeli su vozači McLaren-Mercedesa, Jenson Button i Lewis Hamilton, ispred Fernanda Alonsa i Nice Rosberga. Iz četvrtog startnog reda u utrku će krenuti Brazilac Felipe Massa u Ferrariju i Adrian Sutil u Force India-Mercedesu. Malo iznenađenje nam je devetim mjestom u kvalifikacijama priredio nećak legendarnog Ayrtona Senne, Bruno Senna, koji će pred domaćom publikom po treći puta ove sezone startati među prvih deset sa bolidom Renaulta.

"Kišni čovjek" Michael Schumacher ipak nije dočekao kišne kvalifikacije te je završio na desetom mjestu, uz napomenu da nije postavio vrijeme u trećem dijelu kvalifikacija. Spomenimo i bivšem Michaelovog momčadskog kolegu iz doba Ferrarija, Rubensa "Rubinha" Barrichella koji će, u možda svoju posljednju utrku u karijeri, u svom rodnom São Paulu, startati s dvanaeste pozicije.

Utrka za VN Brazila, završna (19.) u 2011. godini, na rasporedu je sutra od 17 sati po našem vremenu.

Vezane vijesti

Mladi vozači na testiranju u Abu Dhabiju

Mladi vozači na testiranju u Abu Dhabiju

Stanku do posljednje utrke sezone u za VN Brazila u Svjetskom prvenstvu Formule 1 u Interlagosu, momčadi su iskoristile za testiranja mladih vozača… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika