27.11.2011. / 12:51

Autor: Totalsport

Ferguson: Bila je to sudačka travestija

Bila je to užasna odluka, jedna od najgorih koje sam ikada vidio. Suci bi trebali stalni zaposlenici, ali linijski suci to nisu (Flynn je narednik u RAF-u, op.a.). Bila je to šokantna odluka koja nas je koštala - rekao je Ferguson

ArhivaArhivaBijesnio je menadžer nogometaša Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson nakon kontroverzne odluke suca Mikea Jonesa u subotnjem dvoboju 13. premierligaškog kola protiv Newcastlea...

Igrala se 63. minuta dvoboja na Old Traffordu kada je stoper "crvenih vragova" Rio Ferdinand startao na Newcastleova veznjaka Hatema Ben Arfu u domaćem šesnaestercu. Ferdinand je izbio loptu i Jones je prvotno pokazao na korner, ali je onda nakon konzultacija s linijskim sucem Johnom Flynnom odlučio pokazati na bijelu točku. Penal je potom sigurno izveo Demba Ba i tako poništio raniji gol Javiera Hernandeza za konačnih 1-1.

- Bila je to užasna odluka, jedna od najgorih koje sam ikada vidio. Suci bi trebali stalni zaposlenici, ali linijski suci to nisu (Flynn je narednik u RAF-u, op.a.). Bila je to šokantna odluka koja nas je koštala - rekao je Ferguson.

- Prije nekoliko tjedana linijski sudac sudio je penal, ali ga je glavni sudac poništio. Zašto se to ovdje nije dogodilo? Bio je tako blizu, možda sedam metara udaljen. Bila je to travestija, sudac je bio bliži nego linijski sudac. Mislim da su svi vidjeli da nije bilo penala, uključujući glavnog suca. Prvo je jasno rekao da je vidio kako je Ferdinand dirao loptu i dosudio je korner, a onda je dopustio da ga linijski sudac poništi. Linijski sudac je, kao, bio siguran u svoju odluku, ali on očito nije gledao utakmicu - dodao je škotski stručnjak.

Usporene snimke pokazuju kako je Ferdinandov start bio na loptu i kako je Ben Arfa, nakon što mu je lopta izbijena, pao na travnjak. I menadžer Newcastlea Alan Pardew slaže se da je odluka u najmanju ruku bila dvojbena.

- U prvi mah pomislio sam da je penal. Gledajući ponovo, vidio sam da je lopta promijenila smjer. Ali da li je Rio prije igranja loptom zahvatio Hatema je upitno. Znam da je to odluka kojom će u Unitedu biti frustrirani, ali nama je pružila priliku i mi smo je iskoristili - rekao je Pardew.

U slučaju današnje pobjede nad Liverpoolom na Anfieldu Manchester City ima veliku priliku pobjeći na sedam bodova razlike, a Ferguson se nada da ovakva sudačka odluka ipak neće imati drastične posljedice kao ona prije dvije godine kada je u derbiju Uniteda i Chelseaja previđeno teško zaleđe Didiera Drogbe iz kojeg je Bjelokošćanin zabio gol.

- Prije dvije godine linijski sudac je dozvolio gol iz ofsajda Chelseaju i to nas je koštalo naslova. Nadam se da isto nećemo govoriti i sada krajem svibnja - zaključio je Ferguson.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika