27.11.2011. / 14:08

Autor: Totalsport

Henman

Federer i dalje najbolji na svijetu kada ima svoj dan

Federer je jučerašnjom polufinalnom pobjedom nad Davidom Ferrerom (7-5, 6-3) preskočio Andyja Murrayja na trećem mjestu ATP ljestvice, a danas će se protiv Jo-Wilfrieda Tsonge boriti za rekordni šesti naslov na završnom turniru osmorice najboljih

ArhivaArhivaUmirovljeni britanski tenisač Tim Henman oduševljen je igrom Rogera Federera na ATP Finalsu u Londonu i smatra da je Švicarac i dalje najbolji svjetski igrač...

Federer je jučerašnjom polufinalnom pobjedom nad Davidom Ferrerom (7-5, 6-3) preskočio Andyja Murrayja na trećem mjestu ATP ljestvice, a danas će se protiv Jo-Wilfrieda Tsonge boriti za rekordni šesti naslov na završnom turniru osmorice najboljih.

- Mislim i dalje da je u pravim uvjetima Federerov tenis bolji od bilo kojeg drugog tenisača na svijetu - kaže Henman.

- Pogledajte samo Federerovu igru ovog tjedna protiv Rafaela Nadala. Treba priznati, Nadal nije bio na svojoj najboljoj razini i igralo se u dvorani što daje prednost Federeru, ali rezultat je bio 6-3, 6-0 i iskreno, nisam nikad vidio nekoga da igra bolje - dodaje danas 37-godišnji Britanac rodom iz Oxforda koji je protiv Federera tijekom aktivne karijere igrao 13 puta. Slavio je pritom u šest navrata, ali je isto tako poražen u šest posljednjih međusobnih mečeva.

Nekada četvrti tenisač svijeta, a aktualni komentator BBC-a, smatra također da Federer ima dobre šanse u siječnju dohvatiti svoj 17. Grand Slam naslov na Australian Openu.

- Nije nužno favorit u Australiji, ali ako će podloga biti malo brža, to će mu onda ići u prilog. Nema sumnje da može osvojiti još Grand Slamova.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika