27.11.2011. / 19:47

Autor: Totalsport

Liverpool i Manchester City bez pobjednika

Manchester City odigrao je tek drugu utakmicu ove sezone u prvenstvu u kojoj nije pobijedio. Prvi takav susret dogodio im se u 5. kolu na gostovanju kod Fulhama, kada su vodili s 2-0, ali je završilo 2-2

ArhivaArhivaNogometaši Liverpoola i Manchester Cityja odigrali su odličnu utakmicu na Anfieldu u derbiju 13. kola Premiershipa. Iako su ''redsi'' bili bliži pobjedi, završilo je 1-1...

Neutralni promatrači mogli su istinski uživati u žestokom intenzitetu igre svih 90 minuta, a navijači Liverpoola mogu samo žaliti što njihovi ljubimci nisu osvojili sva tri boda, ali s igrom mogu biti vrlo zadovoljni. Pogotovo s igrom u drugom poluvremenu, u kojem je Liverpool nadigrao vodeću momčad prvenstva, nakon što je u prvom dijelu City možda bio i nešto bolji.

Manchester City odigrao je tek drugu utakmicu ove sezone u prvenstvu u kojoj nije pobijedio. Prvi takav susret dogodio im se u 5. kolu na gostovanju kod Fulhama, kada su vodili s 2-0, ali je završilo 2-2.

Poveo je City i na Anfieldu, u 31. minuti, kada je Vincent Kompany odlično naciljao i pogodio u rašlje nakon Silvinog kornera. Samo dvije minute kasnije, Liverpool je stigao do sretnog izjednačenja. Charlie Adam je tukao iz velike daljine, lopta nije uopće išla u okvir gola, ali je na putu zahvatila Lescotta i odsjela u mreži!

Četiri minute kasnije, Cherlie Adam je bio precizniji, tukao je u okvir gola, ali je Joe Hart odličnom intervencijom spriječio vodstvo domaćina.

Prije odlaska na odmor, Agüero je imao dobru šansu za goste, ali je Reina bio na visini zadatka.

U nastavku je Liverpool zagospodario terenom i propustio nekoliko dobrih prilika. Možda i najbolju imao je u zadnjoj minuti sudačke nadoknade, kada je Hart izvrsnom intervencijom obranio odličan udarac Carrolla (ušao u 84. minuti) glavom.

U završnici su i gosti mogli do pobjede, ali Silva nije uspio ugurati loptu u gol kojeg su čuvala trojica domaćih nogometaša, nakon Reininog istrčavanja.

Mario Balotelli ušao je u igru u 65. minuti. U 76. je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Johnsonom, a u 83. i drugi žuti, odnosno crveni jer je u borbi za loptu udario Škrtela laktom u glavu. Nakon toga se još i porječkao s menadžerom Robertom Mancinijem, koji u nedjelju slavi svoj 47. rođendan.

Domaćini su imali 17 udaraca na gol (9 u okvir), gosti samo 7 (tri u okvir).

Utakmica je počela minutom šutnje za preminulog izbornika velške reprezentacije Garyja Speeda. Zbog njegove smrti, menadžer Liverpoola Kenny Dalglish izostavio je iz konkurencije za sastav velškog napadača i reprezentativca Craiga Bellamyja koji je bio previše potresen tragičnom viješću da bi se mogao usredotočiti na utakmicu.

Manchester City je, tako, i dalje neporažen u prvenstvu. Sada ima 11 pobjeda i dva remija, odnosno 35 bodova, pet više od Manchester uniteda, kao i prije ovog kola. Liverpool je šesti s 23 boda.

Vezane vijesti

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Dirk Kuyt potpisao za Fenerbahçe

Nizozemski nogometni reprezentativac i dosadašnji član Liverpoola Dirk Kuyt potpisao je trogodišnji ugovor s Fenerbahçeom, potvrdio je u nedjelju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika