28.11.2011. / 08:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Video

Federerov povijesni podvig

Federer se ovom pobjedom vratio na treće mjesto ATP ljestvice preskočivši Britanca Andyja Murraya, a ispred njega su još uvijek Srbin Novak Đoković i Španjolac Rafael Nadal

ArhivaArhivaŠvicarac Roger Federer pobijedio je Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6:3, 6:7 (6), 6:3 u finalu Mastersa u Londonu postavši prvi tenisač u povijesti koji je na završnom turniru sezone slavio šest puta.

Iza Federera ostali su Pete Sampras i Ivan Lendl sa po pet naslova. Federer je protiv Tsonge igrao i 100. finale u karijeri stigavši do 70. turnirske pobjede. Bila je to ujedno i osma Federerova pobjeda u 11. međusobnih susreta protiv francuskog tenisača.

Federer se ovom pobjedom vratio na treće mjesto ATP ljestvice preskočivši Britanca Andyja Murraya, a ispred njega su još uvijek Srbin Novak Đoković i Španjolac Rafael Nadal. Pored trofeja Federer je osvojio i ček na 1.63 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika