28.11.2011. / 09:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Optužbe nakon NATO-krvoprolića

Wall Street Journal, citirajući afganistanske i zapadne dužnosnike, objavio je u izdanju od ponedjeljka da je pucnjava s pakistanskog vojnog položaja isprovocirala napade NATO-a

Pakistanska vojska u ponedjeljak je kategorički opovrgla da su njezini vojnici prvi pucali i izazvali zračni napad NATO-a u kojem su u subotu ubijena 24 pakistanska vojnika na afganistanskoj granici.

Wall Street Journal, citirajući afganistanske i zapadne dužnosnike, objavio je u izdanju od ponedjeljka da je pucnjava s pakistanskog vojnog položaja isprovocirala napade NATO-a.

"To nije istina. Izmišljaju isprike", izjavio je general Abas. "A osim toga, ako je bilo pakistanske pucnjave, koji su njihovi gubici?", upitao je on ironično.

Pakistan je u nedjelju prenio SAD-u svoju "ljutnju" i spremnost da preispita suradnju sa NATO-om u antiterorističkoj borbi nakon što je Savez priznao da se radilo o "nenamjernom tragičnom incidentu".

Riječ je o najtežoj pogrješci koalicije koju predvodi američka vojska otkako se Islamabad koncem 2001. pridružio Washingtonu u njegovu "ratu protiv terorizma". Ovaj nesretni događaj dodatno je pogoršao bilateralnu krizu nastalu zbog tajne operacije američkih specijalaca na sjeveru Pakistana u kojoj je 2. svibnja ubijen Osama bin Laden.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

registracija
20/4/11

BivsiYU, 28.11.11. 10:14

Ameri, rade što hoće. Ne pitaju nikoga. UN su njihove, oni ih najviše finansiraju. Za sve vojnike u svijetu ima suda, za njihove bojovnike ne važi nijedan sud na svijetu. Avganistan, Libija, Irak,......Vijetnam, BALKAN sve je njihovo djelo.
DOKLE !?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika