28.11.2011. / 11:32

Autor: Nacional.hr

U Burundiju ubijena časna sestra iz Hrvatske

Časna sestra Lukrecija Mamić je redovnica družbe Službenica milosrđa i vodila je u Burundiju biskupijsku bolnicu te centre za neishranjene i oboljele od side

Foto. IlustracijaFoto. IlustracijaU napadu lopova na samostan u Burundiju ubijena je hrvatska časna sestra Lukrecija Mamić, izvještava Večernji.hr.

Redovnice Službenice milosrđa prestravljene su viješću o ubojstvu njihove redovnice. "Nemamo gotovo nikakvih detalja osim te jezive vijesti. Pokušavamo nešto više doznati, ali je jako teško dobiti vezu s Burundijem, gdje telefoni gotovo i ne rade. Naša generalna uprava u Italiji se također angažirala i nadamo se da ćemo uskoro nešto više doznati i odmah ćemo o svemu obavijestiti javnost", rekla je redovnica Lucija Baturina.

Sestra Lucija Baturina upravo se ovih dana spremala u posjet ubijenoj sestri Lukreciji Mamić, no odgodila je putovanje. "Ovo je jezivo. Naravno da sada neću putovati", izjavila je sestra Lucija.

Časna sestra Lukrecija Mamić je redovnica družbe Službenica milosrđa i vodila je u Burundiju biskupijsku bolnicu te centre za neishranjene i oboljele od side. Informacije kako je točno stradala nisu bile dostupne. Zna se samo kako su u nedjelju navečer lopovi provalili u samostan Kiremba, prilikom čega su i pretukli časnu sestru iz Italije. Samostanski vozač je otet i ubijen uz cestu.

Misionara i misionarki iz Hrvatske ima ukupno 93 i djeluju u 32 zemlje u Africi, Latinskoj Americi, Aziji, Oceaniji i misijskim područjima Europe.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika