28.11.2011. / 12:12

Autor: Totalsport

Pobjeda Svindala, Kostelić i Zrnčić-Dim bez bodova

- Uvjeti na stazi bili su vrlo loši zbog vjetra koji se mijenjao od natjecatelja do natjecatelja te je direktno utjecao na rezultate, a nisam zadovoljan ni sa materijalom - izjavio je nakon utrke Kostelić

Ivica Kostelić Ivica Kostelić Aksel Lund Svindal, 28-godišnji norveški skijaš, pobjednik je prvog super G-ja sezone u kanadskom Lake Louiseu.

Svindal je ostvario 15. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, a već treću u Lake Louiseu. Na istoj stazi slavio je u istoj disciplini 2006. i 2008. godine.

Svindal, koji je tijekom karijere dva puta bio osvajač Malog kristalnog globusa za Guper G, bio je za 23 stotinke brži od švicarskog veterana Didiera Cuchea, koji je dan ranije osvojo spust u Lake Louiseu.

Treće mjesto osvojio je Francuz Adrien Theaux sa 64 stotinke zaostatka.

Ante Kostelić postavio je tehnički vrlo zahtjevan Super G. Dvojica hrvatskih predstavnika, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim nisu se dokopali bodova, kao niti dan ranije u spustu.

Kostelić je sa startnim brojem 22 osvojio tek 40. mjesto s točno dvije i pol sekunde zaostatka.

- Uvjeti na stazi bili su vrlo loši zbog vjetra koji se mijenjao od natjecatelja do natjecatelja te je direktno utjecao na rezultate, a nisam zadovoljan ni sa materijalom - izjavio je nakon utrke Kostelić, koji u ukupnom redoslijedu zauzima 17. mjesto s 45 bodova.

Natko Zrnčić-Dim bio još lošiji, na 45. poziciji, sa zaostatkom od dvije sekunde i 66 stotinki za pobjednikom. U prva dva prolaza Natko je imao jako dobro prolazno vrijeme, u rangu plasmana među prvih 15, no nakon toga je upao u duboki snijeg te je izgubio jako puno vremena.

U ukupnom poretku vodi Cuche sa 180 bodova ispred Svindala sa 140.

Natjecanja u Svjetskom kupu nastavljaju se sljedećeg vikenda, od 2. do 4. prosinca, kada su u američkom Beaver Creeku na rasporedu spust, super-G i veleslalom.

SK skijaša, super-G u Lake Louiseu, rezultati:

1. Svindal (Nor) 1:23.47

2. Cuche (Švi) +0.23

3. Theaux (Fra) +0.64

4. Hudec (Kan) +0.74

5. Kröll (Aut) +0.75...

...

40. Kostelić (Hrv) +2.50

...

45. Zrnčić-Dim (Hrv) +2.66

...

Ukupni redoslijed:

1. Cuche (Švi) 180

2. Svindal (Nor) 140

3. Ligety (SAD) 100

...

17. Kostelić (Hrv) 45

...

Vezane vijesti

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

Hrvatski skijaš Dalibor Šamšal ostvario je dvije pobjede u dva dana na FIS utrkama u slalomu u austrijskom Hockaru. U ponedjeljak je Šamšal… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika