28.11.2011. / 12:17

Autor: Nacional.hr

Hrvatima je Internet najkvalitetniji medij

Hrvatski građani smatraju kako im internet nudi najvišu razinu kvalitete kada je riječ o medijima općenito. Nakon interneta, slijedi televizija, zatim radio te na koncu - tisak

Hrvati smatraju da na internetu mogu dobiti najbolje informacijeHrvati smatraju da na internetu mogu dobiti najbolje informacijeHrvatski građani smatraju da je internet najkvalitetniji medij u Republici Hrvatskoj. Rezultat je to QUDAL - QUality meDAL DEEPMA istraživanja za godinu 2011/2012 koje je proveo renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK.

Istraživanje je provedeno u potpunosti u skladu s odredbama 'Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja' koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Hrvatske građane u spomenutom istraživanju pitalo se: "...Zamislite da imate neograničenu sumu novaca i da vas prilikom korištenja medija zanima samo i jedino vrhunska kvaliteta... Nemojte navoditi ono što vam prvo padne na pamet, niti medij koji vi najčešće koristite, već isključivo medij za koji vi iz vašeg iskustva možete potvrditi da nudi najveću razinu kvalitete na hrvatskom tržištu..."

Prema navedenom anketnom upitniku, internet je osvojio najveći broj glasova hrvatskih građana - visokih 43,4%. Zatim slijede: televizija (34,9%), radio (11%) i na koncu tisak (9%).

Samo 1,7% građana nije znalo navesti niti jedan medij koji bi po njima nudio u Hrvatskoj najveću razinu kvalitete.

"Istraživanje QUDAL - QUality meDAL pokazuje da internet nije među korisnicima popularan samo zbog besplatnog sadržaja i vrlo često - besplatnih usluga, već da građani intrernet cijene neovisno o cijeni. Internet nudi mogućnosti koje danas ne nudi niti jedan drugi medij - kao što je to primjerice iznimna interaktivnost, i očito su te napredne mogućnosti interneta kao i bogatstvo multimedijskog sadržaja smjestile internet na prvo mjesto po kvaliteti medija u Hrvatskoj" naglašava Robert Slavečki, direktor programa QUDAL - QUality meDAL za Republiku Hrvatsku i zaključuje: "... ne smije se zaboraviti da je internet zapravo integracija najboljeg što nudi tisak (tekst i slika), televizija (video) i radio (zvuk) povezana iznimnom interaktivnošću i nenadmašnom dostupnošću putem cijelog niza uređaja i multimedijskih platformi".

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika