28.11.2011. / 20:18

Autor: Hina

Janukovič obećao bolje uvjete za Timošenko

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič u ponedjeljak je obećao da će bivša premijerka i oporbena čelnica Julija Timošenko, koja ima zdravstvenih problema, imati bolje uvjete u zatvoru, koji će biti sukladni "europskim" kriterijima.

Viktor JanukovičViktor JanukovičUkrajinski predsjednik Viktor Janukovič u ponedjeljak je obećao da će bivša premijerka i oporbena čelnica Julija Timošenko, koja ima zdravstvenih problema, imati bolje uvjete u zatvoru, koji će biti sukladni "europskim" kriterijima.

"Naredio sam svim strukturama odgovornim za tu stvar da sve uvjete usklade s europskom razinom glede zdravstvene njege i liječničkih pretraga te zatvorskih uvjeta", rekao je Janukovič na konferenciji za novinare s poljskim kolegom Bronislawom Komorowskim.

No nije želio komentirati prijedlog Komorowskog o pronalasku "realnog rješenja" za aferu Timošenko, čiju je osudu na sedam godina zatvora zbog sklapanja po Ukrajinu loših poslova Europska unija oštro kritizirala.

"Želio bih da ta afera što manje utječe na odnose između Ukrajine i EU", rekao je Komorowski na konferenciji za novinare.

Vezane vijesti

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajina odbacuje molbe EU-a oko Timošenko

Ukrajinski premijer Mikola Azarov odbacio je u srijedu kritike Zapada na tretman zatočene bivše premijerke Julije Timošenko kao "neopravdane", dajući… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika