Objavljeno u Nacionalu br. 837, 2011-11-29

Autor: Marko Biočina

Horvatinčić uskoro pod ovrhom?

Pošto Hoto

Čini se da je Horvatinčić precijenio potražnju na tržištu, naročito u kontekstu velike krize koja trenutačno potresa domaće nekretninsko tržište

Tomo HorvatinčićTomo HorvatinčićI prije nego što počne suđenje zbog pomorske nesreće koju je izazvao ovoga ljeta, građevinski poduzetnik Tomislav Horvatinčić mogao bi završiti na sudu zbog dugova. Nacionalu su se tako obratili predstavnici nekoliko tvrtki prema kojima Horvatinčićeva HOTO grupa ima nepodmirena dugovanja.

Navodno je riječ o značajnim iznosima, među ostalim za usluge vezane za oglašavanje, organizaciju evenata i odnose s javnošću. Te tvrtke razmatraju mogućnost pokretanja prisilne naplate putem ovrhe, a takav epilog imao bi teške posljedice po ugled i poslovanje Horvatinčićeve tvrtke, pogotovo s obzirom na to da su preko hipoteka vlasnici njegova kompleksa u centru grada ustvari banke.

Problemi u likvidnosti HOTO Grupe nastali su, navodno, zbog loše prodaje stanova, daleko ispod očekivanja. Čini se da je Horvatinčić precijenio potražnju na tržištu, naročito u kontekstu velike krize koja trenutačno potresa domaće nekretninsko tržište.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće. Podsjetimo, Horvatinčić je 16.… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 29.11.11. 11:39

Problemi vezani uz NAVODNO loše stanove nisu navodni.
Stanovi su ispod granica svih građevinskih standarda.
Treba vidjeti stanove u HotoVilama. Katastrofa


registracija
6/7/11

petamati, 03.12.11. 09:04

Krčag se nosi na vodu dok se razbije


registracija
19/7/11

bubba, 04.12.11. 00:13

plitkost i nesuvislost ovog članka mi se da objasniti samo mogućnošću da je napisan iz usluge nekome, ovo doista nije nikakvo novinarstvo.

prvo, zar nije groteskno kazati da će ta tvrtka propasti zbog neplaćanja organizacije neke zakuske? zar novinar doista misli da bi im to mogla biti najveća troškovna stavka neplaćanja.

drugo, ako se već troši papir na neplaćanje, ima li ijedan jedini moralni, profesionalni, razumski razlog da se ta tematika veže samo za horvatničića? neplaćanje je ogromno, postoji na sve strane, ako je u fokusu baš građevinska branša, zar se nije moglo malo propitati o igh, tehnici, konstruktoru i njihovoj razini neplaćanja. ili još šire, o agrokoru. zašto, zaboga, u oceanu piljiti u jednu jedinu kap.

stvarno je velika razlika između analitičkog novinarstva i piskaranja za nečije privatne interese.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika