29.11.2011. / 11:56

Autor: Totalsport

Cuche: Umoran? Možda u ciljnoj ravnini

- Možda me zrcalo ujutro podsjeća da više baš i nisam u cvijetu mladosti. Nadam se da se ovi mladići, moji konkurenti, ne ljute na mene što sam još uvijek ovdje i što se borim za pobjede

Didier Cuche Didier Cuche Švicarski skijaški majstor Didier Cuche pokazao je da se i u 38. godini mogu ostvariti vrhunski rezultati na velikoj pozornici.

U pitanju je skijaš koji nikada nije bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa, ali je osvojio čak šest Malih globusa, četiri u spustu, te po jedan u superveleslalomu i veleslalomu. Minulog vikenda je u kanadskom Lake Louiseu upisao 60. i 61. penjanje na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu. Osvojio je spust, što mu je bila 18. pobjeda karijere u Svjetskom kupu (deseta u spustu), dok je u super G-u bio drugi. Sa 180 bodova predvodi skijašku karavanu...

- Jesam li umoran? Možda ponekad u ciljnoj ravnini, ili ako se nisam dovoljno naspavao - veli 37-godišnji Cuche.

- Možda me zrcalo ujutro podsjeća da više baš i nisam u cvijetu mladosti. Nadam se da se ovi mladići, moji konkurenti, ne ljute na mene što sam još uvijek ovdje i što se borim za pobjede.

Objasnio je i što mu znače ovi startni uspjesi.

- Svatko treba tijekom ljeta odraditi žestoke pripreme. Kada nagrada stigne u vidu uspjeha u prvim utrkama, onda se naoružate sa samopouzdanjem. Ne razbijate glavu s mislima kako trebate postati brži i pobijediti, jer ste to već učinili.

Odbacio je sve pomisli na mirovinu.

- U proljeće sam razmišljao o budućnosti. Bio sam svjestan da moram stvarno naporno raditi ako želim ostati na istoj razini. Odradio sam naporne pripreme iako vam moram priznati da nisam baš svaki dan uživao u tome. Što ste stariji, sve je teže ostati na istoj fizičkoj razini. Ipak, kod mene to još uvijek prilično dobro funkcionira. Sada razmišljam samo od sezone do sezone.

Legendarni Austrijanac Franz Klammer osvojio je pet Malih kristalnih globusa u spustu. Cucheu nedostaje još jedan do izjednačenja tog rekorda.

- O tome uopće ne razmišljam. Ne mogu i ne želim gledati tako daleko u budućnost. Ne znam niti što će se sutra dogoditi - zaključio je Cuche.

Vezane vijesti

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

Hrvatski skijaš Dalibor Šamšal ostvario je dvije pobjede u dva dana na FIS utrkama u slalomu u austrijskom Hockaru. U ponedjeljak je Šamšal… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika