29.11.2011. / 16:00

Autor: Nacional.hr

Katolička crkva iz Karlovačke banke podigla 450 000 eura

"Što se tiče materijalnih dobara Crkve, pa tako i financijskih sredstava Zagrebačke nadbiskupije, o njima vodi brigu Ekonomske vijeće Zagrebačke biskupije koje je dužno paziti da se tim sredstvima odgovorno upravlja na dobro cijele crkvene zajednice", izjavio je glasnogovornik

Josip Bozanić Josip Bozanić Bozanićeva nadbiskupija je s računa Karlovačke banke samo u jednom danu podigla 450 000 eura, izvještava Jutarnji list.

Katolička crkva se na taj potez najvjerojatnije odlučila zbog toga što je Karlovačka banka zajedno s Vabom, Nava bankom i Bankom Kovanica, zbog niske adekvatnosti kapitala, pod pojačanim nadzorom HNB-a.

Na novinarsko pitanje o slučaju iz Zagrebačke nadbiskupije bili su neodređeni. "Što se tiče materijalnih dobara Crkve, pa tako i financijskih sredstava Zagrebačke nadbiskupije, o njima vodi brigu Ekonomske vijeće Zagrebačke biskupije koje je dužno paziti da se tim sredstvima odgovorno upravlja na dobro cijele crkvene zajednice", izjavio je glasnogovornik Zvonko Franc i dodao kako zagrebački nadbiskup Josip Bozanić nema privatni račun ni u jednoj banci. Osobe zadužene za odnose s javnošću u Karlovačkoj banci nisu htjele komentirati navode, jer je ta informacija poslovna tajna.

Podsjetimo kako je Credo banka propala, a zabrinutost štediša u ostalim manjim bankama raste. Splitski Ekonomski fakultet izgubio je novac oročen u Credo banci. Dekan fakulteta i SDP-ov gospodarski stručnjak, Branko Grčić, rekao je kako su od banke još 19. listopada zatražili nekoliko svojih milijuna kuna. Dekan nastavlja kako odgovor na zahtjev nisu dobili ni nakon 35 dana i kako je pitanje hoće li ih uopće moći 'izvući'.

Vezane vijesti

Jesenski paket reformi

Jesenski paket reformi

Kratkoročno. Ta riječ ponajbolje bi opisala većinu dosadašnjih poteza Kukuriku koalicije u prvih pola godine vladavine. Kroz nove porezne sustave i… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 29.11.11. 17:41

Ne možeš vjerovati koliko se love nakupi od škrabice.


registracija
29/11/11

pkoeljo, 29.11.11. 20:24

I tako več 2000 i kusur godina.


registracija
30/11/11

övö, 30.11.11. 07:12

Bilo bi dobro da tim novcem naprave nekoj osiromasenoj obitelji kucicu,ili kupe neki prijeko potrebni aparat u neku bolnicu,da daju par stipendija uspjesnim ucenicima ili studentima....itd. ima puno potrebitih u ovoj nasoj Hrvatskoj. No Crkva takve ne vidi.Sramotno.


registracija
26/11/09

CH2710, 30.11.11. 08:50

nosonja, 29.11.11. 17:41

Ne možeš vjerovati koliko se love nakupi od škrabice
--------------------------------------------------------------------------------

Bilo bi još i dobro... da ta parazitska gamad ima samo toliko na računima...


registracija
14/7/11

Trinity, 30.11.11. 11:09

Da, bilo bi dobro da crkvi plaćaju porez njihovi vjernici-katolici koji su se izjasnili takvima prilikom popisa stanovništva, a ne da ih plaćamo i mi koji to nismo! Usput, o tome me nitko nije nikada ni pitao!, a ja ne želim od svoje plaće odvajati za plaće svećenika! Ako je crkva u službi vjernika, neka ju plaćaju vjernici!
Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi katolika onda bilo u Hrvatskoj, kad bi im crkvena porezna služba kucala na vrata zbog neplaćenog poreza!


registracija
21/9/11

nikip, 06.02.12. 14:27

znaci ovo je signal svim ostalima da pocmu povlacit novce i jos jedna ode ka CREDO


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika