29.11.2011. / 15:44

Autor: Hina

Aktiviran proturaketni sustav uzbunjivanja u Kalinjingradu

Rusija je aktivirala svoj proturaketni sustav uzbunjivanja u Kalinjingradu, ruskoj enklavi nadomak Europskoj uniji, kako bi odgovorila na prijetnje NATO-ovog proturaketnog štita u Europi, rekao je u utorak predsjednik Dmitrij Medvedev.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRusija je aktivirala svoj proturaketni sustav uzbunjivanja u Kalinjingradu, ruskoj enklavi nadomak Europskoj uniji, kako bi odgovorila na prijetnje NATO-ovog proturaketnog štita u Europi, rekao je u utorak predsjednik Dmitrij Medvedev.

"Radarska postaja Voronej-TM je aktivirana", precizirao je Medvedev nakon prijetnje 23. studenoga da će postaviti balističke rakete u Kalinjingradu ako SAD i NATO nastave dovoditi Moskvu "pred gotov čin".

"Nadam se da će taj postupak naši partneri smatrati prvim znakom da je naša zemlja spremna prikladno odgovoriti na prijetnje NATO-ovim proturaketnim sustavom na naše nuklearne strateške snage", rekao je Medvedev, prenose ruske agencije.

Predsjednik je objasnio da je nova radarska postaja aktivirana u Kalinjingradu "instrument kontrole zračnog prostora i ne predstavlja prijetnju za naše susjede".

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika