29.11.2011. / 17:30

Autor: Hina

Britanija "ogorčena" zbog upada u veleposlanstvo u Teheranu

Velika Britanija je u utorak rekla da je ogorčena zbog upada prosvjednika u kompleks njenog veleposlanstva u Teheranu tijekom kojega su, po izvješćima, deseci mladih Iranaca ulazili u zgrade, bacali molotovljeve koktele i spaljivali dokumente.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVelika Britanija je u utorak rekla da je ogorčena zbog upada prosvjednika u kompleks njenog veleposlanstva u Teheranu tijekom kojega su, po izvješćima, deseci mladih Iranaca ulazili u zgrade, bacali molotovljeve koktele i spaljivali dokumente.

"Dogodio se upad znatnog broja prosvjednika u prostore našeg veleposlanstva, uključujući i vandalizam nad našom imovinom", reklo je britansko ministarstvo vanjskih poslova u izjavi.

"Ovo je fluidna situacija a pojedinosti se još uvijek saznaju", dodaje se u izjavi. "Mi smo time ogorčeni. To je krajnje neprihvatljivo i to osuđujemo".

U izjavi se podsjeća da po međunarodnim zakonima Iran ima jasnu dužnost štititi diplomate i veleposlanstva na svom teritoriju.

"Očekujemo da žurno djeluju kako bi stavili stanje pod nadzor i osigurali sigurnost našeg osoblja i imovine".

Iranski su prosvjednici u utorak upali u britansko veleposlanstvo u Teheranu i ondje razbijaju prozore i pale britansku zastavu, a sve kao reakcija na britanske sankcije Iranu zbog nuklearnoga programa, objavila je iranska televizija. Poluslužbena novinska agencija Mehr objavila je da su prosvjednici spustili britansku zastavu i zapalili je, a podignuli iransku. Agencija Fars kaže kako snage sigurnosti izbacuju prosvjednike.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika