29.11.2011. / 17:57

Autor: Nacional.hr

Počinje isplata vjerovnika Credo banke

Isplata fizičkim osobama bit će izvršena u gotovini ili prijenosom na račun. Isplata trgovačkim društvima te neprofitnim institucijama bit će izvršena prijenosom na račun

ilustracija (Foto: Nino Strmotić/PIXSELL)ilustracija (Foto: Nino Strmotić/PIXSELL)Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka je na današnjoj konferenciji za novinare najavila da deponenti - vjerovnici Credo banke koji imaju pravo na obeštećenje, od 1. prosinca 2011. mogu u Hrvatskoj poštanskoj banci i Croatia banci podnijeti Zahtjev za isplatu obeštećenja. U svim dnevnim novinama će biti objavljen Poziv u kojem će biti navedene sve informacije o načinu i rokovima isplate.

Naglasili su kako pravo na obeštećenje imaju fizičke osobe, trgovačka društva te neprofitne institucije, izuzev osoba koje su u posebnom odnosu s Credo bankom. Pravo podnošenja Zahtjeva ima vlasnik depozita ili osoba ovlaštena za podnošenje Zahtjeva. Deponenti - vjerovnici Credo banke mogu podnijeti Zahtjev u roku od dvanaest mjeseci od dana objave Poziva.

Obrazac Zahtjeva koji deponenti mogu preuzeti u HPB-u i CB-u popunjen je podacima koje je Agencija preuzela od Credo banke, a sadržava podatke o deponentu - vjerovniku, iznosima svih depozita preračunatim u kune po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan utvrđenja nedostupnosti, iznosima dospjelih obveza deponenta - vjerovnika prema Credo banci na dan 23. studenoga 2011. te obračunati iznos obeštećenja.

Isplata fizičkim osobama bit će izvršena u gotovini ili prijenosom na račun. Isplata trgovačkim društvima te neprofitnim institucijama bit će izvršena prijenosom na račun.

Pravo na obeštećenje određeno je prema ukupnim sredstvima po svim depozitima jednog deponenta na dan donošenja Rješenja o nedostupnosti depozita, umanjenim za sva prava Credo banke koja se deponentu mogu staviti u prijeboj, do uključivo visine od 400.000,00 kuna.

Isplata obeštećenja bit će izvršena u poslovnicama isplatnih banaka - Croatia banke i Hrvatske poštanske banke.

Deponenti - vjerovnici koji imaju pravo na obeštećenje, a nisu suglasni s podacima u obrascu Zahtjeva, kao i oni kojima obrazac Zahtjeva nije izdan, trebaju pokrenuti postupak reklamacije.

Vezane vijesti

Masna bankarska zarada na valu krize

Masna bankarska zarada na valu krize

Banke u Hrvatskoj su u razdoblju od 2008. do 2011. godine samo na kamatama zaradile 42 milijarde kuna, u istom razdoblju banke su naplatile ukupno… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 29.11.11. 22:32

Sretnici su jer kad pljusnu druge banke, love više neće biti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika