29.11.2011. / 18:47

Autor: Hina

"Robocop" na EURO-u

Poljski policajci će za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine biti opremljeni posebnom uniformom kako bi se zaštitili od mogućih napada.

Foto: MoratexFoto: MoratexPoljski policajci će za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine biti opremljeni posebnom uniformom kako bi se zaštitili od mogućih napada.

"Plavci" će nositi svojevrsni oklop u crno-bijelo boji koji je proizveden u Institutu za sigurnosnu tehnologiju Moratex u poljskom gradu Lodz. Uniforma će sadržavati posebnu kacigu, rukavice, kao i štitnike za noge i ruke.

"Nova uniforma će policajce štititi od napada ciglama, metalnim šipkama, mačetama, palicama za baseball... Vrlo je važno kako nova oprema nije zapaljiva pa će štititi i od napada molotovljevim koktelima, ali i bakljama i drugom zapaljivim predmetima. Policajci će izgledati kao vitezi u oklopu. No jednako je važno da će moći normalno hodati, klećati, trčati," kazala je direktorica Instituta Grazyna Redlich.

Na uniformi je radilo desetak vrhunskih stručnjaka, a svaki element je zaštićen patentom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 29.11.11. 22:33

Samo im još fali da mogu letjeti kao Superman!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika