29.11.2011. / 19:30

Autor: Nacional.hr

American Airlines pred stečajem

U priopćenju navode kako se nadaju da će im reorganizacija omogućiti da ponovno postanu konkurentni na tržištu te kako stečaj pod posebnim uvjetima neće utjecati na uslugu koju nastavljaju pružati svojim putnicima

American AirlinesAmerican AirlinesAmerička zrakoplovna kompanija American Airlines uložila je zahtjev za proglašavanjem stečaja pod posebnim uvjetima.

Stečaj će omogućiti AA reorganizaciju i restrukturiranje i istovremenu zaštitu od vjerovnika. Naime, AA se posljednjih godina bori sa negativnim poslovanjem. Unatoč mjerama štednje kojima su posljednjih sedam godina uspjeli uštedjeti 1,8 milijardi eura godišnje stalni rast troškova poslovanja doveo je tvrtku u bezizglednu situaciju.

U priopćenju navode kako se nadaju da će im reorganizacija omogućiti da ponovno postanu konkurentni na tržištu te kako stečaj pod posebnim uvjetima neće utjecati na uslugu koju nastavljaju pružati svojim putnicima.

AA, treća zrakoplovna kompanija u SAD-u, pokušati će pod nadzorom suda vratiti svoje dugove i pozitivno poslovati, a prvi korak u tom smjeru bio je promjena predsjednika uprave. Umjesto Gerarda Arpeya, to će sada biti Thomas Horton.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika