30.11.2011. / 13:06

Autor: Nacional.hr

Najbolji britanski humor ponovo dolazi u Hrvatsku

London Calling, najbolji svjetski komičari britanske škole stand up komedije ponovo dolaze u Hrvatsku. Prvi nastup bit će u Zagrebu, 5.12.2011. u 20.30 sati, u prostoru Ham Ham-a, Varšavska 8.

Yianni AgisilaouYianni AgisilaouLondon Calling započinje novu sezonu s novim imenima britanske stand up scene. Građani Zagreba, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Čakovca imat će prilike još jednom doživjeti originalnu atmosferu londonskih stand up klubova čiji komičari u svojim nastupima ne štede nikoga i nemaju zabranjenih tema. Do sada je u Hrvatskoj nastupe London Calling kluba pogledalo više od 10.000 građana.

Glavni organizator ovog projekta je Urbani Ured, na čelu sa Ninom Bantićem, idejnim začetnikom projekta "Zločesta djeca". Budući da je britanska škola humora vrlo popularna u Hrvatskoj, o čemu svjedoči i popularnost britanskih serija, Nino je u Londonu pokrenuo međunarodni projekt London Calling kojim kroz najbolje svjetske stand up komičare promiče britanski humor u Hrvatskoj.

London Calling proširio se i na susjednu Sloveniju te će uskoro gostovati u Ljubljani, Mariboru i Celju.

Kako bi dočarao tipičnu londonsku klupsku stand up večer, London Calling je ovaj puta doveo slijedeće komičare:

Yianni Agisilaou, australski je komičar s rastućim brojem obožavatelja u Britaniji. Njegov naelektrizirani materijal, oštrouman karakter uvijek spreman na improvizaciju, kao i njegova vještina neprimjetnog kontroliranja publike dovele su ga do statusa jednog od najtraženijih komičara i voditelja stand-up večeri u Britaniji. Yianni redovno nastupa na komičarskim festivalima diljem svijeta, uključujući Edinburgh, Melbourne, Amsterdam, Johannesburg, Leicester i Brighton. Njegove su predstave uspješne i kod kritičara koji njegove "stroge socijalne komentare" uspoređuju s Woody Allenom. Nastupao je u brojnim britanskim, američkim i australskim TV programima.

Zvijezda kanadske komedije Dana Alexander bila je osvježavajući dodatak najvećem festivalu na svijetu, edinburškom Fringe festivalu, prošloga ljeta. Njen komičarski stil opisan je kao "pametan, revolucionaran i neustrašiv". Dana je najjače mlado komičarsko ime Kanade. Oboružana svojom otvorenošću i duhovitošću spakirala je putne torbe i doselila se u Britaniju, u kojoj već nepunu godinu zabavlja publiku svojim osvježavajućim pristupom životu, materijal crpeći iz svog raznovrsnog životnog stila, gay prijatelja i zabavne jamajćanske obitelji.

Voditelj predstave, Naz Osmanoglu, dolazi iz Velike Britanije. Pobjedio je na nekoliko britanskih 'vrućih' komičarskih natjecanja. Taj veteran edinburškog Fringe festivala sada svoju ljutitu anglo-tursku energiju usmjerava na stand-up komediju i na pisanje skečeva. Prošle godine postao je jednom od novih zvijezda emisije Laughtershock na trećem programu BBC-a, hibridu između stand-upa i skeč komedije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika