30.11.2011. / 13:21

Autor: Totalsport

Ecclestone: U Europi će ostati samo pet utrka

- Europa je prošlost. Biti će dobra destinacija za turizam, ali ništa više od toga. U kalendar ulazi Rusija, gdje imamo potpisan ugovor. Možda Meksiko i Južna Afrika - završio je Ecclestone

Bernie EcclestoneBernie EcclestonePrema riječima vlasnika Formule 1, Berniea Ecclestonea, kroz nekoliko godina broj utrka u Europi smanjiti će se na pet na račun novih destinacija kao što su Rusija, Meksiko i Južna Afrika.

U kalendaru za sljedeću sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1 nalazi se osam utrka na području Europe među kojima je i pet koje će teško izgubiti svoje mjesto u narednim sezonama: Monaco, Belgija, Velika Britanija, Italija i Njemačka. Uz njih u kalendaru za 2012. godinu su i Mađarska, Barcelona i Valencija te bi baš te tri utrke trebale biti zamijenjene utrkama u Rusiji, Meksiku i Južnoj Africi.

- Mislim da će se kroz nekoliko godina u Europi održavati samo pet utrka - izjavio je osamdesetjednogodišnji Bernie za španjolsku Marcu.

- Europa je prošlost. Biti će dobra destinacija za turizam, ali ništa više od toga. U kalendar ulazi Rusija, gdje imamo potpisan ugovor. Možda Meksiko i Južna Afrika - završio je Ecclestone.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika