30.11.2011. / 13:34

Autor: Totalsport

Video, Kovalainen: Iz Lotusa mogu otići samo u vrhunsku momčad

- Moram biti odgovoran prema Tonyu (Fernandesu, šefu Caterhama), a potpisom ugovora prošle godine vezao sam se na dvije godine za ovu momčad jer sam vidio da jedna sezona ne bi bila dovoljna - izjavio je Kovalainen

Heikki Kovalainen (desno)Heikki Kovalainen (desno)Tridesetogodišnji Finac Heikki Kovalainen, koji je svoju karijeru u Formuli 1 započeo u Renaultu 2007. godine, a kojeg glasine povezuju sa tom momčadi, izjavio je da Lotus (Caterham) može napustiti samo zbog odlaska u jaku momčad.

Heikki je u momčad Lotusa, koja će se od iduće sezone nazivati Caterham, došao iz McLarena na početku 2010. godine. S istom ima važeći ugovor s do kraja sljedeće sezone. Njegove donekle dobre vožnje u protekloj sezoni (ako se tako mogu nazvati rezultati između 13. i 19. mjesta, op.a.) pokrenule su glasine da je "tražena roba" na tržištu vozača i da se za njega zanima nekoliko momčadi iz Svjetskog prvenstva Formule 1. Među njima je, navodno, i momčad Lotus-Renaulta koja je sklopila dvogodišnji ugovor s "povratnikom" i njegovim sunarodnjakom Kimijem Räikkönenom.

Međutim, Finac ipak tvrdi da je momčad Caterhama najbolje mjesto za njega u ovom trenutku i da bi sadašnje mjesto napustio samo ukoliko dobije ponudu vrhunske momčadi.

- Moram biti odgovoran prema Tonyu (Fernandesu, šefu Caterhama), a potpisom ugovora prošle godine vezao sam se na dvije godine za ovu momčad jer sam vidio da jedna sezona ne bi bila dovoljna - izjavio je Kovalainen za njemački Autosport.

- Za sljedeću sezonu imam ugovor i da budem iskren, trebao bih dobiti ponudu vrhunske momčada prije nego bi to i spomenuo Tonyu. A da se takvo mjesto ukaže, siguran sam da bi mi i sam Tony rekao da "idem za tim". Ali mogućnost da odem u osrednju momčad ne dolazi u obzir. Mislim da moja momčad može napredovati uu idućoj sezoni i drago mi je što mogu biti dio tog procesa. Osjećam da sam u dobroj poziciji, imam dobar odnos sa momčadi i ovdje sam od samog početka, tako da nisam imao nikakvih kontakata sa bilo kojom momčadi. Da bi uopće razmišljao o tome, to bi morala biti vrhunska momčad. Poslije sljedeće sezone, tko zna? - rekao je Finac.

U videu možete pogledati sudar između Marka Webbera i Heikkija Kovalainena na VN Europe u Valenciji.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika