30.11.2011. / 18:34

Autor: Hina

Opći štrajk prevoznika u četvrtak u Grčkoj

U Pireju blizu Atene u četvrtak će brodovi ostati u lukama i neće biti željezničkog prometa u zemlji zbog općeg štrajka protiv mjera štednje, u kojem sudjeluju privatne i državne tvrtke, naveli su u srijedu njihovi sindikati.

U Grčkoj će se opet štrajkatiU Grčkoj će se opet štrajkatiU Pireju blizu Atene u četvrtak će brodovi ostati u lukama i neće biti željezničkog prometa u zemlji zbog općeg štrajka protiv mjera štednje, u kojem sudjeluju privatne i državne tvrtke, naveli su u srijedu njihovi sindikati.

Uz geslo "Ne mjerama štednje" sindikat privatnih tvrtki GSEE i javnih Adedy najavili su 24-satni štrajk, prvi protiv nove vlade Lucasa Papademosa, imenovane 11. studenoga nakon ostavke vlade Georgesa Papandreua.

U vezi sa zračnim prometom još nije poznato stanje, jer sindikati civilnog zrakoplovstva nisu do srijede poslijepodne najavili sudjelovanje u štrajku.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika