30.11.2011. / 19:41

Autor: Hina

Slovenski kandidati nastoje dokazati da nisu bogati

Predsjednik slovenskih Socijaldemokrata Borut Pahor u srijedu je javno obznanio podatke o svojim nekretninama, dokazujući da ih je kupio ušteđenim novcem i bez spornih kredita, čime je izazvao dva glavna konkurenta da učine isto.

Borut PahorBorut PahorPredsjednik slovenskih Socijaldemokrata Borut Pahor u srijedu je javno obznanio podatke o svojim nekretninama, dokazujući da ih je kupio ušteđenim novcem i bez spornih kredita, čime je izazvao dva glavna konkurenta da učine isto.

Pahor, predsjednik vlade čijoj stranci nekoliko dana pred prijevremene izbore u nedjelju prijeti veliki gubitak glasova, izazvao je glavna pretendenta na svoj položaj, Janeza Janšu i Zorana Jankovića, da učine isto i uklone dileme koje se u vezi s njihovom imovinom zadnjih dana kampanje pojavljuju u javnosti.

Pahor je do nekretnina koje posjeduje došao štednjom kod domaće banke, nema većih kredita, uplaćuje i dvije police životnog osiguranja, a vozi automobil star 20 godina.

Najveći konkurenti za Pahorov položaj, predsjednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša i predsjendik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, zadnjih su dana preko medija iznijeli niz opaski na račun imovine onog drugog i je li ona stečena na pošten ili neki drugi način.

Janković je jedan od najbogatijih Slovenaca jer je i prije no što je postao direktorom Mercatora, a kasnije i Ljubljanskim gradonačelnikom, imao privatni građevinski posao koji sada vode njegovi sinovi.

Detaljne podatke o svojoj imovini za sada ne želi javno obznaniti ni Janez Janša. On je izjavio da je sve podatke spreman predočiti javnosti ako isto učini Janković.

Janša tvrdi da je sve stekao sam u 30 godina rada i honorarima od knjiga koje je u Sloveniji prodao u 80.000 primjeraka, te da je unatoč bankovnim kreditima koje još otplaćuje što se tiče nekretnina siromašniji od Jankovićevih sinova.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika