01.12.2011. / 10:24

Autor: Totalsport

Euroliga: Zagreb odličan, ali samo 20 minuta

Panathinaikos je dobio prvu četvrtinu sa 24-22, ali je nakon toga Zagreb u potpunosti iznenadio domaćina i do kraja poluvremena poveo sa 49-48

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKošarkaši Zagreba upisali su i peti poraz u ovosezonskom izdanju Eurolige. U 7. kolu skupine B zagrebački je sastav poražen na gostovanju kod aktualnog prvaka Europe Panathinaikosa sa 94-76.

Igrači trenera Vlade Androića odigrali su odličnih 20 minuta utakmice (prvo poluvrijeme), ali su nakon toga potonuli u nastavku. Panathinaikos je dobio prvu četvrtinu sa 24-22, ali je nakon toga Zagreb u potpunosti iznenadio domaćina i do kraja poluvremena poveo sa 49-48. Tome navijači Zagreba mogu zahvaliti ponajviše Amerikancima odnosno T.J. Fordu i Seanu Mayju, te hrvatskom veteranu Damiru Mulaomeroviću.

Trener domaćina Željko Obradović vidio je na poluvremenu da je vrag odnio šalu, te je očito dobrano "nabrijao" svoju momčadi u svlačionici koja se na parket vratila željna razbijanja protivnika. To su i učinili. Grčka momčad je u 10 minuta treće četvrtine napravila deset koševa prednosti, te je u posljednju dionicu ušla sa plus devet. Istu je otvorila serijom 7-0 nakon koje više nije bilo povratka.

Do kraja susreta prednost je održavana od strane grčke momčadi pa je Zagreb, rezultatski, još jednom uvjerljivo poražen od Panathinaikosa. Na kraju susreta najefikasniji u zagrebačkoj momčadi bio je Damir Mulaomerović sa 18 poena i četiri skoka, a njemu su se priključili T.J. Ford sa 12 poena, baš kao i Sean May koji je k tome pridodao 10 skokova. Krunoslav Simon dodao je 15 koševa uz šest skokova.

Zagrebaši su sada na omjeru 2-5, baš kao i litavski Žalgiris koji je nešto ranije slavio protiv Unicaje, te njemački Brose Baskets koji je na svom parketu poražen od CSKA sa 81-78.

Ruska momčad ostala je jedina neporažena u Euroligi i to zahvaljujući trici Miloša Teodosića u posljednjoj sekundi utakmice. Naime, njemačka momčad imala je minimalnu prednosti (78-77) minutu i 12 sekundi prije kraja utakmice. Tada je Nenad Krstić stavio jedno slobodno bacanje, a nakon toga je, u posljednjem napadu na utakmici, doslovno sa zvukom sirene, Teodosić pogodio tricu za slavlje ruske momčadi koja je sada na omjeru pobjeda i poraza 7-0. Andrej Kirilenko, koji je ozlijedio rame i neće ga biti barem do kraja kalendarske godine, nada se povratku u NBA ligi iako je tek prije nešto više od mjesec dana zaigrao prvi susret za rusku momčad.

U skupini C izdvojimo slavlje Efes Anadolua kod belgijskog prvaka Spirou Belgacoma. Turski sastav slavio je sa 66-62, a drugi najbolji igrač susreta prema valorizaciji bio je hrvatski reprezentativac Stanko Barać. On je u 27 minuta provedenih na terenu ubacio 12 poena i imao četiri skoka. Jedini bolji od njega bio je Srbin Duško Savanović koji je ubacio 17 poena i uhvatio 10 skokova. Efes je sada na pozitivnom omjeru pobjeda i poraza, 4-3, dok se belgijski sastav ovim porazom praktički oprostio od Eurolige s obzirom da su ostali na tek jednoj pobjedi iz sedam utakmica.

U posljednjem susretu večeri, u skupini A, Bilbao Basket, za koji nastupa hrvatski igrač Marko Banić, uvjerljivo je na svom parketu savladao francuski Nancy rezultatom 97-75. Hrvatski reprezentativac je u 27 minuta provedenih na parketu sudjelovao sa 12 poena i četiri skoka što mu je donijelo valorizaciju 11. Domaćine je do pobjede predvodio Alex Mumbru koji je uz 15 poena upisao i tri skoka te četiri asistencije. Za goste nije nastupio Nicolas Batum koji se zbog okončanja "lockouta" vratio u Sjedinjene Američke Države.

Euroliga, 7. kolo:

Skupina A

Gescrap Bilbao - Nancy 87-75

Redoslijed: 1. Caja Laboral 4-2 (šest utakmica), 2. Olympiacos 3-3, 3. Benneton Cantu 3-3, 4. Fenerbahçe 3-3, 5. Bescrap Bilbao 3-4 (+1), 6. Nancy 3-4 (+1)

Skupina B

Brose Basket - CSKA 68-71

Panathinaikos - Zagreb 94-76

Žalgiris - Unicaja 67-65

Redoslijed: 1. CSKA 7-0, 2. Panathinaikos 5-2, 3. Unicaja 3-4, 4. Brose Basket 2-5, 5. Žalgiris 2-5, 6. Zagreb 2-5

Skupina C

Belgacom Spirou - Efes Anadolu 62-66

Redoslijed: 1. Maccabi Electra 5-1 (šest utakmcia), 2. Real Madrid 4-2, 3. Anadolu Efes 4-3, 4. Partizan 3-3, 5. Emporio Armani 2-4, 6. Belgacom Spirou 1-6

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika