01.12.2011. / 12:40

Autor: Hina

Eiffelov toranj postaje "divovsko stablo"?

Francuska tvrtka predložila je postavljanje više od 600 tisuća raznih biljaka na metalne grede Eiffelova tornja, čime bi najveća pariška turistička atrakcija postala nalik na "divovsko stablo".

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaFrancuska tvrtka predložila je postavljanje više od 600 tisuća raznih biljaka na metalne grede Eiffelova tornja, čime bi najveća pariška turistička atrakcija postala nalik na "divovsko stablo".

Ideja o pretvaranju slavnog tornja u ekološki projekt zasad je samo san budući da je nisu prihvatile pariška gradska uprava i tvrtka koja upravlja Eiffelovim tornjem.

Tvrtka Ginger, koja je predložila "pretvaranje tornja u stablo", priopćila je da bi projekt simbolizirao pomirbu čovjeka i prirode.

Ako se projekt provede, 324-metarski metalni toranj kojeg je za svjetsku izložbu 1889. godine izgradio slavni inženjer Gustave Eiffel, postao bi nalik na divovsko božićno drvce koje stalno raste.

Eiffelov toranj godišnje posjeti oko sedam milijuna turista.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika