01.12.2011. / 12:54

Autor: Hina

Kanye West, Adele i Bruno Mars predvode nominirane za Grammy

Američki reper Kanye West osvojio je sedam nominacija za nagradu Grammy, među kojima je i ona za album "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", a za njim slijede britanska pjevačica Adele, i R&B pjevač Bruno Mars sa šest nominacija, među kojima su i one za najbolji album, najbolju pjesmu i singl godine, prenose agencije.

AdeleAdeleAmerički reper Kanye West osvojio je sedam nominacija za nagradu Grammy, među kojima je i ona za album "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", a za njim slijede britanska pjevačica Adele, i R&B pjevač Bruno Mars sa šest nominacija, među kojima su i one za najbolji album, najbolju pjesmu i singl godine, prenose agencije.

U utrci za "glazbene oscare" su i američki alternativni rock bend Foo Figthers, koji su isto osvojili šest nominacija, dok ih Lil Wayne i Skrillex imaju po pet.

Nominacije su objavljene tijekom koncerta u Los Angelesu na kojemu su nastupili Lady Gaga, Usher i country pjevači The Band Perry, a pobjednici u 78 kategorija, umjesto dosadašnjih 109, bit će objavljeni na svečanoj dodjeli Grammyja 12. veljače.

Adele je s pjesmom "Rolling in the Deep" osvojila nominaciju za najbolji singl, uz "Holocene" američkog benda Bon Iver, "Grenade" Bruna Marsa, "The Cave" britanskog benda Mumford and Sons te "Firework" Katy Perry.

U kategoriji najboljega albuma našli su se Adele s albumom "21", Foo Fighters s "Wasting Light", Lady Gaga s "Born this Way", Bruno Mars s "Doo Wops and Hooligans" i Rihanna s "Loud".

Za pjesmu godine konkurirat će "All of the Lights" Kanye Westa, "The Cave" grupe Mumford and Sons, "Grenade" Brune Marsa, "Rolling in the Deep" Adele i "Holocene" grupe Bon Iver.

The Band Perry, Bon Iver, J. Cole, Nicki Minaj i Skrillex nominirani su za "otkriće godine".

Vezane vijesti

Time: Lin i Adele među 100 najutjecajnijih osoba svijeta

Time: Lin i Adele među 100 najutjecajnijih osoba svijeta

Košarkaš Jeremy Lin, hakerska skupina Anonymous, pjevačica Adele i predsjednik Europske središnje banke Mario Draghi uvršteni su među 100… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika