01.12.2011. / 16:46

Autor: Totalsport

Borussia D. potpisala Bittencourta

Mogu samo reći da smo dobili izvanserijskog talenta koji se savršeno uklapa u našu filozofiju igre - rekao je sportski direktor dortmundskog kluba Michael Zorc

Nogometaši Borussie DortmundNogometaši Borussie DortmundU četvrtak je četverogodišnji ugovor za dortmundsku Borussiju potpisao Leonardo Bittencourt (17), najveći maloljetni nogometni talent u Bundesligi.

Juniorski njemački reprezentativac, porijeklom Brazilac, dolazi iz seniorske momčadi drugoligaša Energie Cottbusa, i to za odštetu od oko tri milijuna eura, piše njemački sportski magazin Kicker.

- Gledali smo Bittencourta od njegove prve utakmice za Energie ove godine u 2. Bundesligi. Mogu samo reći da smo dobili izvanserijskog talenta koji se savršeno uklapa u našu filozofiju igre - rekao je sportski direktor dortmundskog kluba Michael Zorc.

Za veznjaka čudesnog talenta, koji jednako dobro igra obadvjema nogama, interesirali su se svi najbolji bundesligaški klubovi. S ocem Franklinom, trenutačno trenerom u Cottbusovu podmlatku, Leonardo se odlučio za Jürgena Kloppa, trenera prvaka koji se pokazao osobito dobrim stručnjakom u razvijanju mladih nogometnih talenata.

Trener Energieja Klaus-Dieter Wollitz nedavno je za njemačke medije izjavio da je U19-reprezentativac, koji je odlučio u budućnosti igrati za Njemačku, igrač kakav se rađa jednom u stotinu godina.

Vezane vijesti

Borussia D. prodala Barriosa za 12 milijuna eura

Borussia D. prodala Barriosa za 12 milijuna eura

Lucas Barrios, 28-godišnji paragvajsko-argentinski napadač dortmundske Borussije, nakon tri pune sezone napušta redove bundesligaškog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika