02.12.2011. / 07:50

Autor: Hina

Pusić: Impresivan rezultat RH u EP-u o pristupnom ugovoru

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om Vesna Pusić izjavila jeda su dva posljednja dana u Europskom parlamentu bila vrlo važna za Hrvatsku te da je na današnjem glasovanju o Ugovoru o pristupanju RH Europskoj uniji postignut "vrlo impresivan rezultat".

Vesna PusićVesna PusićPredsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om Vesna Pusić izjavila je da su dva posljednja dana u Europskom parlamentu bila vrlo važna za Hrvatsku te da je na današnjem glasovanju o Ugovoru o pristupanju RH Europskoj uniji postignut "vrlo impresivan rezultat".

Zastupnici Europskog parlamenta u srijedu su raspravljali o Ugovoru o pristupanju Hrvatske EU-u na plenarnoj sjednici u Bruxellesu, a u četvrtak su ga odobrili velikom većinom glasova, čime se otvara put za njegovo potpisivanje sljedeći tjedan. Glasovanju su pristupila 634 zastupnika, za pristanak na pristupni ugovor glasovala su 564 eurozastupnika, suzdržanih je bilo trideset i dvoje, a protiv 38.

"Jedan vrlo impresivan rezultat, vrlo pozitivna atmosfera", istaknula je u izjavi novinarima Pusić koja je u sklopu hrvatskog izaslanstva predvođenog predsjednikom Sabora Lukom Bebićem nazočila i na plenarnoj sjednici i na glasovanju. Dodala je da je bilo potrebno 376 glasova da bi Europski parlament dao zeleno svjetlo za ulazak RH u Uniju.

"Za nas ovo je kraj drugog razdoblja u razvoju Hrvatske i početak treće faze u kojoj Hrvatske postaje i politički dio Europe, a ne samo povijesno i zemljopisno. Pred nama su velike zadaće, velike šanse, ali apsolutno otvorena cesta za uspjeh", kazala je ona.

Kao predsjednica Kluba zastupnika HNS-a i kandidatkinja te stranke na predstojećim parlamentarnim izborima, Pusić je rekla da je za njezinu stranku ovaj rezultat jako važan.

"Za HNS je ovaj rezultat posebno važan budući da smo mi bili prva stranka koja je smatrala da Hrvatska treba biti i politički dio Europe i da nam je tamo mjesto, davno prije nego što se o tome uopće raspravljalo na političkoj sceni. Neobično mi je drago da su nas i europski liberalni demokrati, čiji smo mi član i čija sam ja potpredsjednica, cijelo vrijeme podržavali i danas su došli proslaviti s nama i ovu odluku Europskog parlamenta", rekla je ona.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 02.12.11. 10:58

Veoma impresivan rezultat: potpisivanje predaje države u tuđe ruke. Baš za pohvalu. A ova nepromišljenost nas može (ako uđemo) stajati bankrota države i bijede za većinu. Fakat vrhunski uspjeh. sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika