02.12.2011. / 11:08

Autor: Totalsport

NHL: Slavlje Pittsburgha u Washingtonu

Pittsburg je vodeća momčad Istoka s 34 boda

Hokejaši Pittsburgh PenguinsaHokejaši Pittsburgh PenguinsaHokejaši Pittsburgha pobijedili su u Washingtonu Capitalse s 2-1 u najzanimljivijoj utakmici NHL lige odigranoj u četvrtak.

Bila je to tek druga pobjeda Pittsburgha u zadnjih 10 međusobnih ogleda s Washingtonom. Ovo je bila šesta Pittsburghova utakmica s kapetanom Sidneyjem Crosbyjem u sastavu, nakon njegovog povratka u momčad, te druga u kojoj Crosby nije upisao poen. Bez upisanog poena je ostao i Alex Ovečkin u Washingtonu. Ovečkin je zabio samo jedan gol u zadnjih 10 utakmica.

Penguinsi su poveli u prvoj trećini golom Craiga Adamsa. U drugoj je poravnao Jason Crimera, a pobjedu gostima je osigurao Chris Kunitz pogotkom u trećem periodu. Penguinsi su uputili 35 udaraca na gol, Capitalsi svega 17.

Washington je pretrpio četvrti uzastopni poraz. Još uvijek nije pobijedio pod vodstvom novog trenera Dalea Huntera.

Pittsburg je vodeća momčad Istoka s 34 boda. Tri boda manje, ali i četiri utakmice manje, imaju New York Rangersi, koji su u gostima svladali Carolinu s 5-3. Hurricanesi su dobili prvu trećinu s 2-1, ali su primili tri gola u drugoj u razmaku od 4 minute i 53 sekunde igre. Rangersima je ovo bila četvrta pobjeda u nizu, a Carolini peti uzastopni poraz.

San Jose je kao domaćin boljim izvođenjem penala pobijedio Montreal s 4-3.Gosti su tri puta vodili, a Ryane Clowe je treće izjednačenje Sharksima donio minutu i 26 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice. Bila je ovo šesta uzastopna pobjeda San Josea kod kuće u međusobnim ogledima s Montrealom, koji je zadnji puta slavio u San Joseu još u studenome 1999. godine.

NHL liga, četvrtak:

Carolina - New York Rangers 3-5

Washington - Pittsburgh 1-2

Dallas - Ottawa 3-2

Winnipeg - Phoenix 1-0

Calgary - Columbus 3-4 (pebali)

Vancouver - Nashville 5-6

Los Angeles - Florida 2-1

San Jose - Montreal 4-3 (penali)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika