02.12.2011. / 11:19

Autor: Totalsport

Europa liga: Stoke ide dalje, Salzburg svladao PSG

Dinamo ima šest bodova i vrlo malene izglede za prolaz

Igrači RB SalzburgaIgrači RB SalzburgaRemijem na svom terenu 1-1 protiv kijevskog Dinama, u 5. kolu E skupine Europa lige, nogometaši Stokea osigurali su prolaz u 1/16 finala ovog natjecanja.

Kijevljani, u čijim redovima je Ognjen Vukojević odigrao svih 90 minuta, poveli su zahvaljujući autogolu Upsona u 27. minuti. No, u nastavku su se gosti povukli u svoju polovicu, kao da su se zadovoljili s minimalnim vodstvom. Kazna je stigla u 81. minuti, kada je domaćin kapitalizirao svoj pritisak. Nakon centaršuta Pennanta s desne strane, odlično je skočio Jones i glavom poravnao za konačnih 1-1.

U trećoj minuti sudačke nadoknade, Jarmolenko je sjajno tukao iz velike daljine, ali je bosansko-hercegovački vratar Stokea Asmir Begović izvrsnom intervencijom sačuvao svojoj momčadi jedan bod, a time i siguran plasman u daljnje natjecanje.

U drugoj utakmici skupine je Beşiktaş u gostima svladao Maccabi iz Tel Aviva s 3-2. Dvostruki strijelac Quaresma, zabio je gol odluke nakon odličnog solo-prodora u drugoj minuti sudačke nadoknade. Prvoga je zabio u prvoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu. Bio je to također izvrstan pogodak. Kod domaćina je naš Roberto Punčec odigrao cijelu utakmicu.

Stoke je prvi s 11 bodova i ide dalje, a vrlo blizu daljnjeg plasmana je i Beşiktaş koji ima devet bodova, a u zadnjem kolu dočekuje Stoke i dovoljan mu je jedan bod za prolaz. Dinamo ima šest bodova i vrlo malene izglede za prolaz.

Sporting je pobjedom u Lisabonu 2-0 protiv Züricha osigurao prvo mjesto u D skupini na kraju natjecanja, jer sada ima 12 bodova. Za drugo se bore Vaslui i Lazio koji su odigrali 0-0, pa sada i jedni i drugi imaju po 6 bodova.

U F skupini je Athletic domaćom pobjedom protiv Slovana iz Bratislave 2-1 osigurao prvo mjesto na kraju natjecanja, jer ima nedostižnih 13 bodova. Za drugo mjesto i daljnji prolaz se bore RB Salzburg i PSG. Obje momčadi imaju po 7 bodova, nakon što je Salzburg u međusobnom ogledu kod kuće bio bolji s 2-0, i tako produbio krizu rezultata pariške momčadi.

Jamtscher je lijepim pogotkom iz voleja doveo austrijsku momčad u vodstvo u 20. minuti, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade je Slovak Švento krasnim golom, također iz voleja, postavio konačnih 2-0.

Mogao bi se taj gol pokazati kao vrlo bitan, jer je PSG kao domaćin u prvom međusobnom ogledu slavio s 3-1. Ako obje momčadi završe natjecanje s istim brojem bodova, Salzburg će imati bolji međusobni omjer zbog pogotka u gostima.

U zadnjem kolu Salzburg gostuje kod otpisanog Slovana, dok će PSG ugostiti Athletic.

Europa liga, 5. kolo:

skupina D:

Vaslui - Lazio 0-0

Sporting Lisabon - Zürich 2-0 (Van Wolfswinkel 15, Božinov 58)

Redoslijed: 1. Sporting 12, 2. Vaslui 6, 3. Lazio 6, 4. Zürich 2

skupina E:

Maccabi Tel Aviv - Beşiktaş 2-3 (Yeini 59, Logasi 70 / Quaresma 45+1, 90+2, Toraman 47)

Stoke - Dinamo Kijev 1-1 (Jones 81 / Upson 27 - ag)

Redoslijed: 1. Stoke 11, 2. Beşiktaş 9, 3. Dinamo Kijev 6, 4. Maccabi Tel Aviv 1

skupina F:

RB Salzburg - PSG 2-0 ( Jamtscher 20, Švento 90+4)

Athletic Bilbao - Slovan Bratislava 2-1 (De Marcos 15, Susaeta 75 / Šebo 39)

Redoslijed: 1. Athletic 13, 2. RB Salzburg 7, 3. PSG 7, 4. Slovan 1

Vezane vijesti

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

Košarkaši Beşiktaşa su pobjedom 81-55 protiv Efes Anadolua, u četvrtoj utakmici finala doigravanja turskog prvenstva, poveli s 3-1 i osigurali su tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika