02.12.2011. / 12:15

Autor: Hina

Novi planovi akcije Zauzmimo Wall Street

Sudionici akcije protiv Wall Streeta u Sjedinjenim Državama odlučili su nakon evakuacije njihovih glavnih tabora u velikim gradovima pribjeći drugim akcijama kako bi opstali, javljaju agencije u petak.

Aktivisti nastavljaju sa svojim prosvjedomAktivisti nastavljaju sa svojim prosvjedomSudionici akcije protiv Wall Streeta u Sjedinjenim Državama odlučili su nakon evakuacije njihovih glavnih tabora u velikim gradovima pribjeći drugim akcijama kako bi opstali, javljaju agencije u petak.

Iako još postoje kampovi u Washingtonu i Bostonu, izbacivanje prosvjednika iz šatora u New Yorku sredinom studenoga, zatim u Los Angelesu i Philadelphiji u srijedu zadali su težak udarac tom pokretu koji je izgubio nekoliko najvećih uporišta.

U Washingtonu gdje prosvjednici protiv Wall Stretta kampiraju u središtu grada usporedo su se odvijale i srodne manifestacije, poput onih za očuvanje okoliša i korist umirovljenika. Ispred veleposlanstva Velike Britanije održani su skupovi podrške britanskim radnicima koji su u štrajku.

U New Yorku u petak navečer počinju 24-satni non stop spektakli blizu Times Squarea, kojima je svrha zauzimanje javnih površina.

U četvrtak je 15 aktivista krenulo pješice iz Washingtona u Georgiju radi širenja pokreta, a planiraju obići kuće koje su banke zaplijenile i ukazati na poduzeća koja daju otkaze.

Jedan mladi aktivist je rekao da su u pripremi i druge akcije i da se radi o sljedećoj fazi pokreta. On predviđa tihe marševe u Washingtonu i najavljuje da će "glas naroda biti tišina".

Vezane vijesti

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipat pozvao na velike prosvjede

Egipatski prodemokratski borci koji su 2011., potaknuli pobunu i pad predsjednika Hosnija Mubaraka pozvali su na velike prosvjede u utorak poslije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika