02.12.2011. / 21:30

Autor: Nacional.hr

Predstavljena nova službena lopta za EURO 2012

Tango 12 je razvijana kroz period od dvije godine, prošla je kroz dva rigorozna načina testiranja - kvalitativno, od strane igrača, testiranje koje je bilo provedeno kroz osam različitih zemalja koristeći igrače, saveze i klubove iz elitnog i rekreativnog nogometa, i kvantitativno testiranje u laboratoriju koje je zaključilo da zadovoljava i premašuje sve FIFA-ine standarde za službene lopte što ju čini najtestiranijom loptom ikad proizvedenom

David VillaDavid VillaSvako novo svjetsko ili europsko nogometno prvenstvo najbolja je pozornica na kojoj proizvođači sportske opreme mogu pokazati što su u posljednjih nekoliko godina napravili, odnosno kako su poboljšali opremu.

Upravo stoga, ne iznenađuje da je Adidas na službenom ždrijebu predstavio novu nogometnu loptu, prigodno nazvanu Tango 12.

Temeljena na klasičnom Tango dizajnu korištenom na prvenstvima tijekom ranih 80-ih, Tango 12 koristi modernu interpretaciju dizajna koja uključuje i rub u bojama zastava dviju zemalja domaćina - Poljske i Ukrajine. Utkano u dizajn Tanga su tri prilagođene grafike koje predstavljaju umjetnost ukrasnog rezanja papira, tradicije u ruralnim područjima obje zemlje domaćina, te predstavljaju poveznicu na ključne karakteristike nogometa - zajedništvo, rivalitet i strast.

Ono što nadopunjuje dizajn na Tango 12 je serija trokutastih panela koji su toplinski spojeni zajedno da bi se osigurao ravan i stabilan let. Svaki panel prekriva tekstura hrapavog materijala koja poboljšava kontakt kopačke i lopte i povećava kontrolu lopte. Ispod vanjske površine lopte nalazi se oplet i novi mjeh za povećano zadržavanje zraka i smanjeno upijanja vode.

Tango 12 je razvijana kroz period od dvije godine, prošla je kroz dva rigorozna načina testiranja - kvalitativno, od strane igrača, testiranje koje je bilo provedeno kroz osam različitih zemalja koristeći igrače, saveze i klubove iz elitnog i rekreativnog nogometa, i kvantitativno testiranje u laboratoriju koje je zaključilo da zadovoljava i premašuje sve FIFA-ine standarde za službene lopte što ju čini najtestiranijom loptom ikad proizvedenom.

Tango 12 će se koristiti na terenima tijekom EURO 2012 turnira koji počinje 8. lipnja. Svi savezi koji se natječu na turniru će dobiti 30 službenih lopti za utakmice tijekom tjedna koji započinje 5. prosinca, šest mjeseci prije početka turnira, za svrhu natjecanja i treniranja. adidas Tango 12 je dostupna u prodaji u adidas prodavaonicama i kod pridruženih distributera od 3. prosinca.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika