03.12.2011. / 13:36

Autor: Totalsport

Davis Cup: Ferrer nakon maratona donio Španjolcima drugi bod

Sutra je na rasporedu igra parova i prva prilika da Španjolci ponovno nakon 2009. godine budu i službeno najbolja teniska momčad svijeta.

David FerrerDavid FerrerŠpanjolska Davis Cup reprezentacija nakon prvog dana nadmetanja u Sevilli (zemlja) vodi sa 2-0 protiv tenisača Argentine.

Nakon što je Rafael Nadal "otpuhao" Juana Monaca (6-1, 6-1, 6-2) u prvom meču finala Davis Cupaok , uslijedio je pravi maraton Davida Ferrera i Juana Martina Del Potra. Meč koji je trajao četiri sata i 45 minuta pripao je iskusnijem Španjolcu rezultatom 6-2, 6-7(2), 3-6, 6-4, 6-3.

Ferrer je maestralno odigrao prvi set ne dopustivši Argentincu da mu ijednom oduzme servis, dok je on to njemu učinio u dva navrata. Španjolac je u prvoj dionici osvojio čak 11 poena više od Del Potra što dovoljno govori o dominaciji koju je Ferrer imao. U drugom setu igra Argentinca se stabilizirala i on dolazi do prvog breaka. Španjolac vraća na 4-4 i set odlazi u tie-break. U njemu Argentinac odigrava nekoliko sjajnih poteza poput forhend winnera iz trka, te zasluženo izjednačuje na 1-1 u setovima.

Španjolac je poveo sa 3-1 u trećem setu, ali Del Porto sa pet uzastopnih gemova uzima drugu dionicu rezultatom 6-3. Argentinac je bio bolji veći dio četvrtog seta, ali je kod zaostatka 5-4, pokleknuo na svom servisu po drugi put u setu, te David Ferrer odvodi meč u odlučujuću dionicu.

Navijanje navijača obiju reprezentacija na tribinama dostiglo je fazu usijanja prije početka posljednjeg seta koji je Španjolac bolje otvorio. Ferrer radi rani break nakon kojeg se igra Del Potra raspada i Španjolac kod 5-1 servira za meč. Međutim, Argentinac vraća jedan break zaostatka i drži svoj servis za 5-3, te seli pritisak na leđa Ferrera. Španjolac kod 40-15 poteže forhend winner i donosi Španjolcima, vrlo vjerojatno, nedostižnu prednost.

Sutra je na rasporedu igra parova i prva prilika da Španjolci ponovno nakon 2009. godine budu i službeno najbolja teniska momčad svijeta.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika