03.12.2011. / 20:34

Autor: Totalsport

ABA liga: Cedevita u završnici deklasirala Cibonu

Cedevita je osmom pobjedom zadržala drugo mjesto na ljestvici, dok je Cibona na omjeru 6-4, te zauzima 5. poziciju

Igrači Cedevite nadigrali su CibonuIgrači Cedevite nadigrali su CibonuU dvoboju hrvatskih predstavnika u 10. kolu ABA lige košarkaši Cedevite su odličnom igrom u nastavku svladali Cibonu s uvjerljivih 95-69.

U hrvatskom derbiju Cedevita je dokazala da je u ovom trenutku bolja momčad od Cibone. Bez pojedinca koji bi se posebno istaknuo, svi igrači Cedevite odradili su svoj dio posla ubacivši barem dva koša za visoku pobjedu nad Cibonom.

U prvom dijelu Cibona je pratila ritam domaćina i imala rezultatski priključak, no u nastavku, a posebno u posljednjoj četvrtini koju je Cedevita dobila s 14 koševa viška, bilo je jasno kako Dražen Anzulović ima puno širi izbor kvalitetnih igrača.

Bivši cibos Vedran Vukušić ubacio je bivšoj momčadi 13 poena, 12 je dodao Ivan Opačak, dok su po 10 upisali Draper, Owens i Car. Kod gostiju, bolji od ostalih, Žižić s 15 i Kus s 12 koševa, a treba istaknuti još jednu lošu šutersku dionicu ciboninih Amerikanaca, Chase je iz igre šutirao 1-5, a Barbour 4-12...

Cedevita je osmom pobjedom zadržala drugo mjesto na ljestvici, dok je Cibona na omjeru 6-4, te zauzima 5. poziciju.

Dodajmo da je Drago Pašalić odigrao još jednu odličnu partiju za Helios i ostvario double-double učinak od 20 koševa i 11 skokova. No niti to nije bilo dovoljno da njegova momčad izbjegne 7. poraz. Iz Domžala je nakon produžetaka bodove odnio Radnički slavivši s 98-90.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika