04.12.2011. / 13:40

Autor: Totalsport

ABA liga: Široki šokirao Olimpiju

Široki je ovom pobjedom stigao do polovičnog omjera nakon 10. kola, dok je Union Olimpija 3. porazom skliznula na 4. mjesto ljestvice

Igrači Union Olimpije dožijveli su poraz u Širokom (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Igrači Union Olimpije dožijveli su poraz u Širokom (Foto: Jurica Galoić/PIXSELL)Košarkaši Širokog ostvarili su najveću pobjedu ove sezone svladavši na gostovanju Union Olimpiju s čak 28 koševa razlike. Bilo je 78-50.

Slovenski euroligaš i momčad iz vrha regionalne lige Union Olimpija doživjela je neočekivano težak poraz, slobodno se može reći debakl, pred vlastitim navijačima i to od Širokog koji je odigrao sjajnu utakmicu i na kraju slavio 78-50 u srazu 10. kola.

Gosti su uništili "zmajčeke" pogodivši 15 trica, a prednjačili su Boris Barać sa 16 koševa od čega četiri trice uz šut za tri 4-5, zatim Željko Šakić koji je ubacio 15 (dvije trice), Dalibor Peršić 12 (trice 3-4), te Fran Pilepić s 11 koševa (tri trice). Uz to, Šakić i Pilepić su kombinirano imali 16 skokova, a raspoložen je bio i razigravač Jakov Vladović koji je uspješno asistirao u šest navrata.

Kod Ljubljančana jedini s 10 koševa bili su Ćapin, Blažič i Thompson, dok je hrvatski reprezentativac Damir Markota za 24 minute ubacio 7 koševa uz 3 skoka, ali i 5 izgubljenih lopti.

Široki je ovom pobjedom stigao do polovičnog omjera nakon 10. kola, dok je Union Olimpija 3. porazom skliznula na 4. mjesto ljestvice.

Recimo da je izraelski Maccabi i dalje stopostotan. U ovom kolu su u Beogradu Izraelci svladali Crvenu Zvezdu 83-76 uz 19 koševa Schortsanitisa.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika