04.12.2011. / 20:08

Autor: Nacional.hr

'Hrvatska može u EU iako ne proda brodogradilišta'

"Nakon što Hrvatska postane članice EU i bude u položaju u kojem bi mogla kršiti europske principe tržišta, druge zemlje članice mogu aktivirati brojne zaštitne mjere", naglasio je Vandoren

Hrvatska još nije prodala svoja brodogradilištaHrvatska još nije prodala svoja brodogradilišta"Hrvatska će ući u EU čak i ako ne ispuni preostale obveze poput privatizacije brodogradilišta", rekao je izaslanik Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren, prenosi New Europe.

Istaknuo je kako će EU nastaviti pomno pratiti provođenje reforme pravosuđa, borbu protiv korupcije te restrukturiranje brodogradilišta, no ako Hrvatska ne ispuni neki od tih zahtjeva, neće biti nikakvih kazni.

"Nakon što Hrvatska postane članice EU i bude u položaju u kojem bi mogla kršiti europske principe tržišta, druge zemlje članice mogu aktivirati brojne zaštitne mjere", naglasio je Vandoren, no nije pojasnio na koje točno mjere misli.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika