04.12.2011. / 20:32

Autor: Nacional.hr

Neslužbeni rezultati: U Sloveniji vodi Janković, za petama mu Janša

Prema izlaznim anketama, Janković bi mogao osvojiti 28 mjesta u parlamentu, Janša 26, a Pahor 10

Zoran JankovićZoran JankovićI Slovenija danas, na izvanrednim izborima, bira zastupnike u svoj parlament. Nakon što je zbog incidenta na jednom od biračkih mjesta, vrijeme glasovanja, a time i izborna šutnja.

No, prema prvim nepotpunim neslužbenim rezultatima koje je objavila slovenska Državna izborna komisija, iznenađenje izbora ja gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković koji je osvojio 29 posto glasova.

Odmah iza njega je Janšin SDS sa 25 posto, dok je stranka aktualnog premijera Boruta Pahora dobila tek 10 posto glasova.

Prema izlaznim anketama, Janković bi mogao osvojiti 28 mjesta u parlamentu, Janša 26, a Pahor 10. Uz njih mjesto u parlamentu dobili bi još i lista Gregora Viranta sa osam mjesta, dok bi DeSUS i SLS dobili šest,a NSi četiri mjesta.

Državna komisija istaknula je kako je na izbore izašlo oko 50 posto birača, što je nešto manje nego na prethodnim izborima.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika