05.12.2011. / 10:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Mediji u BiH o izborima RH

"Avaz" citira Milanovićeve postizborne poruke i obećanja o rezultatima koje kani postići a konstatira i to kako je "zanimljivo" da dosadašnja premijerka Jadranka Kosor nije čestitala pobjednicima iako je to običaj u ovakvim situacijama

Mediji u Bosni i Hercegovini izvjestili su u ponedjeljak o izborima za Hrvatski sabor kao o najvažnijem događaju proteklog vikenda konstatirajući pri tom kako je koalicija predvođena Socijaldemokratskom partijom (SDP) uvjerilo pobijedila Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ).

"SDP porazio HDZ", piše na naslovnici sarajevski "Dnevni avaz" uz pobjedničku fotografiju Zorana Milanovića. List prenosi ozračje iz izbornog stožera Kukuriku koalicije ističući kako se tamo cijele protekle noći slavilo u "odličnoj, pobjedničkoj atmosferi".

"Avaz" citira Milanovićeve postizborne poruke i obećanja o rezultatima koje kani postići a konstatira i to kako je "zanimljivo" da dosadašnja premijerka Jadranka Kosor nije čestitala pobjednicima iako je to običaj u ovakvim situacijama.

I "Oslobođenje" vijest o ishodu izbora u Hrvatskoj donosi na prvoj stranici uz primjedbu da je pobjeda Kukuriku koalicije sasvim uvjerljiva. List prenosi riječi zahvalnosti biračima koje je izrekao Milanović nakon proglašenja službenih izbornih rezultata no istodobno konstatira kako će HDZ sa ipak značajnim brojem osvojenih mandata biti jaka oporba.

"Oslobođenje" posebnu pozornost posvećuje i glasovanju provedenom u BiH ističući kako je glasački proces bio dobro organiziran no uz mali odziv birača. I banjolučke "Nezavisne novine", prenoseći agencijska izvješća, pišu o uvjerljivoj pobjedi Kukuriku koalicije te citiraju Milanovićeve poruke kako će nova hrvatska vlada graditi prijateljske odnose u regiji.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika