05.12.2011. / 11:34

Autor: Totalsport

Video: Boca golovima Cvitanicha osigurala naslov

Cvitanich je doveo Bocu u vodstvo već u 10. minuti

Dario CvitanichDario CvitanichNogometaši Boca Juniorsa osigurali su naslov argentinskog prvaka, svoj prvi u posljednje tri godine, nedjeljnom 3-0 domaćom pobjedom nad Banfieldom.

Dva je gola u veliku pobjedu Boce ugradio nekadašnji potencijalni hrvatski reprezentativac Dario Cvitanich.

Boca je tako dva kola prije kraja otvarajućeg dijela argentinskog prvenstva (Apertura) i matematički osigurala svoj 24. naslov, te ju prvi pratitelji Racing i Tigre ne mogu sustići. Posljednji naslov koji je Boca osvojila bila je također Apertura 2008. godine.

Cvitanich je doveo Bocu u vodstvo već u 10. minuti. Nakon "flipera" u petercu pospremio je loptu u mrežu s neka četiri metra. Na 2-0 je povisio lijepim volejem netom prije poluvremena u 44. minuti nakon ubacivanja iz kornera. Konačnih 3-0 postavio je Rivero dalekometnim udarcem početkom nastavka. Bili su to Cvitanichu treći i četvrti ovosezonski gol, a napadač Ajaxa na posudbi u Boci zabio ih je protiv bivšeg kluba čije je boje branio između 2003. i 2008. godine.

- Boca je osvojila naslov jer je bila bolja od svih ostalih. Nema sumnje da smo najbolji - komentirao je Bocin trener Julio Cesar Falcioni, koji je klupu jednog od najpopularnijih argentinskih klubova preuzeo prije godinu dana kao zamjena za Claudija Borghija i to nakon što je Boca završila 20 bodova iza Estudiantesa u Aperturi.

Boca je naslov osvojila neporažena. U 17 dosad odigranih utakmica upisala je 11 pobjeda i šest remija, uz gol-razliku 22-4.

Argentinska Apertura, 17. kolo:

Boca Juniors - Banfield 3-0 (Cvitanich 10, 44, Rivero 47)

Belgrano - Godoy Cruz 1-1

Independiente - Newell's Old Boys 1-1

San Martin - Union Santa Fe 2-0

Atletico Rafaela - Velez Sarsfield 2-0

Redoslijed: 1. Boca Juniors 39, 2. Racing Club 28, 3. Tigre 27 (-1), 4. Atletico Rafaela 26, 5. Lanus 25...

Vezane vijesti

Copa Libertadores: Boca napravila veliki korak ka finalu

Copa Libertadores: Boca napravila veliki korak ka finalu

Nogometaši Boca Juniorsa približili su se finalu Cope Libertadores nakon što su u prvoj utakmici polufinala na svojoj Bomboneri svladali Universidad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika